Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ταξιδεύεις με παιδιά? Τι να προσέχεις!

Ταξιδεύεις με παιδιά? Τι να προσέχεις!

1/8/2022

Σωστή προετοιμασία, καλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ψυχαγωγία, υπομονή και συχνές στάσεις είναι τα όπλα σου για ένα «ήσυχο» ταξίδι με αυτοκίνητο μαζί με παιδιά!

Με τον Αύγουστο να έχει μπει για τα καλά, πολλοί οικογενειάρχες έχουν κλείσει διακοπές και ετοιμάζονται να αφήσουν το κλεινόν άστυ. Όμως η συνάρτηση ταξίδι με αυτοκίνητα και παιδιά δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ιδίως αν είναι μικρά και το ταξίδι είναι μακρινό. Το βασικό είναι ότι δεν χρειάζεται άγχος, αλλά μια καλή προετοιμασία και προσοχή σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Βάλε τα παιδιά στο παιχνίδι της προετοιμασίας και φτιάξε τη θερμοκρασία της καμπίνας


Αρχικά δώσε στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετέχουν στην προετοιμασία του ταξιδίου για να το νιώσουν ως κάτι «δικό τους» και ίσως καταφέρεις να περιορίσεις μέρος της γκρίνιας. Επίσης πριν βάλεις τα παιδιά στο αυτοκίνητο, ρύθμισε τη θερμοκρασία της καμπίνας στους 22 °C, που είναι ιδανικό νούμερο για να νιώθουν άνετα τα παιδιά και να αποφύγουν το σοκ της αλλαγής της θερμοκρασίας, ιδανικά αν επικρατεί παγετός ή καύσωνας.

Πρέπει να τους φοράς άνετα ρούχα και να τα έχεις δέσει σωστά στο κάθισμα τους


Φρόντισε τα παιδιά να νιώθουν άνετα και χαρούμενα. Φορέστε τους άνετα, ανάλαφρα ρούχα και δώστε τους το αγαπημένο τους παιχνίδι, βιβλίο, μουσική ή audiobook για να ασχοληθούν κάποιες ώρες, ώστε να περάσουν ευχάριστα μεγάλο κομμάτι της διαδρομής. Ταυτόχρονα βεβαιώσου ότι τα παιδιά είναι δεμένα σωστά, γιατί η ασφάλεια τους έχει ύψιστη σημασία και εξοπλίσου με αξεσουάρ που μπορεί να διευκολύνουν το ταξίδι σου, όπως σκίαστρα για τον ήλιο και αμβλυγώνιους καθρέφτες. Μην ξεχνάς σε ηλιόλουστες μέρες να τους βάλεις αντηλιακό.

Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο του «διψάω» / «πεινάω»


«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει η παροιμία και σε περίπτωση που ταξιδεύεις με παιδιά πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψιν σου, αφού είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα σου ζητήσουν φαγητό ή νερό. Εφοδιάσου με σνακ, νερό και χυμούς, με μια καλή ιδέα να είναι, να έχεις αφήσει τα παιδία να βοηθήσουν στην επιλογή τους.

Πριν το ταξίδι κάνε μια μεγάλη διαδρομή μέσα στην πόλη για να δεις τα όρια του παιδιού


Μια πολύ καλή συμβουλή είναι να κάνεις κάποιες μεγάλες διαδρομές μέσα στην πόλη, διαφορετικές ώρες, για να δεις ποια θα είναι η αντίδραση των παιδιών. Έτσι θα μάθεις τα όρια τους ανάλογα αν είναι ξεκούραστα ή όχι και κάθε πόση ώρα πρέπει να σταματάς για να μην γκρινιάζουν. Πολλοί αναφέρουν ότι μια καλή ώρα να ξεκινήσεις το ταξίδι είναι λίγο πριν την ώρα του ύπνου των παιδιών. Το κούνημα του αυτοκινήτου θα τα κάνει να κοιμηθούν σχεδόν αμέσως κι εσύ να ταξιδέψεις πιο άνετα.
 
Σε καμία περίπτωση μην αφήσεις μόνα τους τα παιδιά στο αυτοκίνητο. Επίσης αν το παιδί ζαλίζεται εύκολα, ίσως είναι καλύτερο να ταξιδέψεις νύχτα. Τέλος αν αρχίσει να κλαίει μην πανικοβληθείς μιας και  δεν θα πάθει κάτι αν περιμένει λίγα λεπτά μέχρι να μπορέσεις να βρεις ένα ασφαλές σημείο να σταματήσεις.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε