Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Tesla Model Y Performance: Μεγάλα καλύμματα κρύβουν μικρές δαγκάνες

Tesla Model Y Performance: Μεγάλα καλύμματα κρύβουν μικρές δαγκάνες

23/1/2023

Μεγαλύτερα καλύμματα σε εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα για να καλύψει τις μικρότερες δαγκάνες στα πίσω φρένα του Model Y χρησιμοποιεί η Tesla.

Η Tesla είχε ανακοινώσει την αλλαγή προμηθευτή

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, πέρυσι η Tesla γνωστοποίησε πως θα άλλαζε προμηθευτή για τις πίσω δαγκάνες στο Model Y Performance. Αν και παλαιότερα τα μοντέλα χρησιμοποιούσαν εξαρτήματα Brembo, αυτά που θα κατασκευάζονταν μετά από τις 15 Αυγούστου 2022 χρησιμοποιούν προϊόντα Mando. Μάλιστα, η αμερικανική φίρμα όταν είχε ανακοινώσει τις αλλαγές είχε υπογραμμίσει, σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού, πως δεν θα επηρεαστεί η απόδοση του φρεναρίσματος.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Εντοπίστηκε μεγαλύτερο κάλυμμα πάνω από μικρότερη δαγκάνα

Φτάνοντας στο σήμερα, ξένα Μέσα ενημέρωσης φέρνουν στο φως της δημοσιότητας πως υπάρχουν μικρότερες δαγκάνες στο πίσω μέρος του Model Y Performance, οι οποίες καλύπτονται από ένα μεγαλύτερο καπάκι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα. Υπογραμμίζουν παράλληλα πως πιθανότατα πέραν του οπτικού σκέλους, δεν προσφέρουν κανένα άλλο όφελος στο φρενάρισμα. Δηλαδή η Tesla πίσω από τα μεγαλύτερα καλύμματα κρύβει τις μικρότερες και πιθανότατα λιγότερο αποτελεσματικές δαγκάνες φρένων.   

Ίδια φρένα με το Model Y Long Range με παχύτερους δίσκους

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή με ανάρτηση στο Twitter του προμηθευτή ανταλλακτικών απόδοσης της Tesla, ZEVcentric, που παρατήρησε την αλλαγή αυτή σε ένα Model Y Performance που είχε παραγγείλει. Όπως θα δείτε στην ανάρτηση παρακάτω, τονίζεται πως τα νέα εξαρτήματα φρένων είναι σχεδόν τα ίδια με αυτά που διατίθενται στο Tesla Model Y Long Range. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο δίσκος είναι 2 χιλιοστά παχύτερος στην έκδοση Performance, σε σχέση με αυτή της Long Range. Τέλος, ανέφερε πως σε σχέση με τα μπροστινά φρένα, που διατηρούν τις τετραπίστονες δαγκάνες τις Brembo, η εμφάνισή τους είναι ίδια.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε