Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Θέλει περισσότερο έλεγχο στις λειτουργίες του αυτοκινήτου η Apple

Θέλει περισσότερο έλεγχο στις λειτουργίες του αυτοκινήτου η Apple

11/10/2021

H Apple θέλει να προχωρήσει στην δημιουργία ενός νέου συστήματος με την ονομασία Ironheart, όπου θα παρέχει ένα μεγάλο εύρος εντολών, με πρόσβαση σε αρκετές λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Η Apple μέσω της εφαρμογής CarPlay, επιτρέπει στους πελάτες να συνδέσουν τα iPhone τους με ένα όχημα για να χειρίζονται τις αποκαλούμενες λειτουργίες ψυχαγωγίας. Επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το CarPlay προσφέρεται τώρα από τις περισσότερες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια οδηγούς για να ελέγχει τη μουσική, να λαμβάνει οδηγίες και να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις. Τώρα όμως, προσπαθεί να επεκτείνει την εμβέλεια της στα αυτοκίνητα και εργάζεται σε τεχνολογία που θα έχει πρόσβαση σε λειτουργίες όπως το σύστημα ελέγχου του κλίματος, το ταχύμετρο, το ραδιόφωνο και τα καθίσματα. Η πρωτοβουλία αυτή, γνωστή ως «IronHeart», είναι ακόμα στα αρχικά της στάδια και θα απαιτούσε τη συνεργασία αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το σύστημα «Ironheart», θα έχει πρόσβαση σχεδόν σε όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Το IronHeart θα έκανε το CarPlay ένα βήμα παραπέρα. Το σύστημα που βασίζεται στο iPhone θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε μια σειρά από χειριστήρια, αισθητήρες και ρυθμίσεις εσωτερικές και εξωτερικές. Θα μπορεί να ρυθμίσει την  θερμοκρασία, την υγρασία, τις ζώνες θερμοκρασίας. Ολική ρύθμιση των ηχείων surround, tweeters, subwoofers καθώς και την διαμόρφωση του ήχου μέσα στην καμπίνα. Τέλος σημαντική θα είναι η παρουσία του συστήματος στον πίνακα οργάνων , με έλεγχο στο στροφόμετρο και ταχύμετρο, ενώ παράλληλα θα ρυθμίζει το ύψος των καθισμάτων, την θέση οδήγησης και άλλες απαραίτητες λειτουργίες για την άνεση του οδηγού. Αποκτώντας πρόσβαση σε χειριστήρια και όργανα, η Apple θα μπορούσε να μετατρέψει το CarPlay σε μια εφαρμογή που θα μπορούσε να καλύψει σχεδόν ολόκληρο το αυτοκίνητο. Τα δεδομένα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν από την Apple ή τρίτα μέρη για να δημιουργήσουν νέα είδη εφαρμογών ή να προσθέσουν λειτουργίες σε υπάρχουσες λειτουργίες.

Aνησυχία για την απορρόφηση του Ironheart στην αυτοκινητοβιομηχανία

Το IronHeart θα αντιπροσώπευε την ισχυρότερη ώθηση της Apple στα αυτοκίνητα από τότε που κυκλοφόρησε το CarPlay το 2014, αλλά μπορεί να μην κάνει μεγάλη επιτυχία στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Θα μπορούσαν να είναι απρόθυμοι να παραδώσουν τον έλεγχο βασικών χαρακτηριστικών στην Apple. Ενώ το CarPlay βρίσκεται τώρα σε περισσότερα από 600 μοντέλα αυτοκινήτων, άλλες πρωτοβουλίες της Apple που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια ήταν πιο αργές για να προσεγγίσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Το 2015, η Apple άρχισε να επιτρέπει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάζουν εφαρμογές τρίτων για το CarPlay που θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου, το GPS και τα χειριστήρια κλιματισμού. Το 2019, άρχισε να υποστηρίζει το CarPlay σε δευτερεύουσες οθόνες αυτοκινήτων, όπως ψηφιακά όργανα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε