Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τι ελαστικά να ζητήσω από το βουλκανιζατέρ;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τι ελαστικά να ζητήσω από το βουλκανιζατέρ;

12/11/2021

Τα ελαστικά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του αυτοκινήτου μας, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ασφάλεια μας.

Η καλοκαιρινή περίοδος τελείωσε και για αρκετούς θεωρείται μια καλή εποχή για την αντικατάσταση των φθαρμένων ελαστικών του αυτοκινήτου τους. Ξέρουμε όμως όλοι πως να επιλέξουμε το κατάλληλο ελαστικό και να μην μας πιάσει «κορόϊδο» ο λαστιχάς; Ας δούμε πιο κάτω κάποιες βασικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις σωστά!

Τα καινούρια ελαστικά πρέπει να έχουν τις ίδιες διαστάσεις με τα αρχικά 

Η αλλαγή διάστασης ελαστικών, αυξάνει την επιφάνεια της γόμας που είναι σε επαφή με το έδαφος με αποτελέσματα να έχουμε καλύτερη ανταπόκριση στο τιμόνι, ακριβέστερη οδική συμπεριφορά στις στροφές αλλά και πιο «σκληρή» οδήγηση, με σημαντικές επιπτώσεις στο φρενάρισμα. Έτσι η πιο ασφαλής επιλογή είναι να τοποθετήσουμε καινούρια ελαστικά στην διάσταση που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Τις διαστάσεις που υποστηρίζει το αυτοκίνητό μας, θα τις βρούμε είτε στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή είτε σε κάποιο αυτοκόλλητο στην μεσαία κολόνα ή στο πορτάκι του ανεφοδιασμού καυσίμου. Χαρακτηριστικά, υπενθυμίζουμε πώς διαβάζουμε την διάσταση του ελαστικού. Σε ένα ελαστικό διάστασης 205/55 R16, το 205 αφορά το πλάτος του πέλματος σε χιλιοστά, το 55 αφορά την αναλογία σε ποσοστό επί τοις εκατό του πέλματος, το 55% του 205 στην συγκεκριμένη περίπτωση και το R16 αφορά την διάμετρο ζάντας που θα ταιριάξει, δηλαδή 16 ιντσες.

Προσέχουμε τις κλιματολογικές συνθήκες και επιλέγουμε χειμερινά, καλοκαιρινά ή 4season ελαστικά

 Τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας, έρχονται αντιμέτωπα με διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.Ανάλογα τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε τρία είδη ελαστικών:

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-Καλοκαιρινά ελαστικά: Τα συγκεκριμένα είναι σχεδιασμένα για τις πιο ζεστές εποχές που στη μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών στη χώρα μας, τα καλοκαιρινά ελαστικά είναι μια προφανής επιλογή.
-Τα χειμερινά ελαστικά έχουν σχεδιαστεί για το ψυχρότερο κλίμα και τις παγωμένες οδικές επιφάνειες. Ο χειμώνας στα μέρη μας δεν είναι αρκετά βαρύς, ώστε να είναι αναγκαία η χρήση χειμερινών ελαστικών. Αν όμως ζεις σε ορεινές περιοχές, θα εκμεταλλευτεί και θα αποσβέσει ένα τέτοιο λάστιχο, καθώς θα κινείται με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, ακόμη κι αν δεν συναντήσει χιόνι. Ωστόσο, καλό είναι να χρησιμοποιούμε αυτά τα ελαστικά από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο, όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από 10°C.
 -All season ελαστικά : προσφέρουν ισορροπία ασφάλειας και οικονομίας όλο το χρόνο. Είναι ένας τύπος ελαστικών, ο οποίος δημιουργήθηκε για να προσφέρει υψηλές επιδόσεις τόσο σε διαδρομές εντός πόλης όσο και εκτός. Η πρόσφυση αυτού του τύπου ελαστικών κινείται μεταξύ θερινών και χειμερινών, που αυτό σημαίνει ότι είναι σχεδιασμένα για να απομακρύνουν με ευκολία το νερό σε περίπτωση βροχόπτωσης, αλλά και να προσφέρουν πρόσφυση υψηλού επιπέδου στο χιόνι.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε