Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τι πρέπει να ξέρω πριν αγοράσω ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Τι πρέπει να ξέρω πριν αγοράσω ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

28/9/2022

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται σιγά σιγά δημοφιλή, όμως για τους περισσότερους από εμάς αποτελούν μια άγνωστη και αχαρτογράφητη περιοχή. Αναλύουμε στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε πριν αγοράσουμε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, προκειμένου να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Τι να ξέρεις για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως

Η ηλεκτροκίνηση δεν αποτελεί το μέλλον, είναι εδραιωμένη και στο παρόν. Καθημερινά παρατηρούμε ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα στους δρόμους της Ελλάδας, ενώ η αύξηση της αυτονομίας των μπαταριών σε συνδυασμό με την επέκταση του δικτύου φόρτισης ωθούν σιγά-σιγά περισσότερους καταναλωτές στο να προβούν στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Σε αυτό βέβαια συμβάλλει και η κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» που φτάνει μέχρι και τις 8.000 ευρώ για την αγορά ενός αυτοκινήτου που κινείται με ρεύμα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαφέρουν πολύ από τα «παραδοσιακά» με θερμικούς κινητήρες. Μπορεί να έχουν τέσσερις ρόδες και στρογγυλό τιμόνι, όμως τα φορτίζεις στο σπίτι αντί να πας στο βενζινάδικο. Μέσα στην πόλη καις λιγότερο, αλλά τα «φουλάρεις» σε τέσσερις ώρες και όχι σε πέντε λεπτά.

Με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλάζουν κάποια πράγματα που έχουμε συνηθίσει και θεωρούμε δεδομένα. Επειδή αυτά πρέπει να τα γνωρίζουμε πριν κάνουμε την τελική αγορά, τα αναλύουμε αμέσως παρακάτω.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

1: Η αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι άκρως σημαντική

Το Α και το Ω στην επιλογή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία του. Με αυτό τον όρο εννοούμε τα χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσει ένα ηλεκτρικό όχημα με μία φόρτιση της μπαταρίας. Αν χρησιμοποιούμε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε καθημερινή βάση, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσα χιλιόμετρα διανύουμε ανά ημέρα, ούτως ώστε να είμαστε σίγουροι πως το νέο μας όχημα θα καλύπτει τις ανάγκες μας.

Πλέον ο μέσος όρος της αυτονομίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε πραγματικές συνθήκες είναι 362 χιλιόμετρα, γεγονός που μειώνει κατά πολύ το άγχος μήπως ξεμείνουμε από μπαταρία, τουλάχιστον όσον αφορά στην καθημερινή μετακίνηση στην πόλη.

Αν βέβαια κάνουμε συχνά ταξίδια, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις αυξημένες χιλιομετρικές μας απαιτήσεις, και να επιλέξουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία, που θα προσφέρει αυτονομία από 400 χιλιόμετρα και άνω.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε