Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το AdBlue τελειώνει, και μαζί τους και τα diesel αυτοκίνητα

Το AdBlue τελειώνει, και μαζί τους και τα diesel αυτοκίνητα

11/10/2022

Ο πόλεμος μειώνει πολύ έντονα την παραγωγή του AdBlue και η ανυσηχία για πρόωρο θάνατο όλων των diesel αυτοκινήτων, είναι τεράστια. Η αύξηση της τιμής του, και οι ελλείψεις σε αποθέματα είναι μπροστά μας...

Ο πόλεμος σκοτώνει και τα diesel αυτοκίνητα

Ένα ακόμα τεράστιο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε πολύ σύντομα, είναι η έλλειψη AdBlue για τα diesel αυτοκίνητα. Όλα τα νέας τεχνολογίας diesel αυτοκίνητα, έχουν ανάγκη το AdBlue ώστε να τα κάνει λιγότερο ρυπογόνα. Η αύξηση της τιμής όμως του φυσικού αερίου, έχει σαν αποτέλεσμα να έχει ήδη μειωθεί η παραγωγή του υγρού, το οποίο χρησιμοποιείται σε καταλύτες για κινητήρες πετρελαίου σε ελαφρά και βαρέα οχήματα. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πως ο πόλεμος εξαφανίζει το AdBlue;

Το υψηλό ενεργειακό κόστος επηρεάζει ολοένα και περισσότερο την αυτοκινητοβιομηχανία και του οδηγούς. Και αυτή την φορά δεν θα μιλήσουμε για την αύξηση της τιμής των καυσίμων, αλλά για την μείωση παραγωγής του διαλύματος AdBlue που κάνει τα diesel αυτοκίνητα πιο καθαρά. Η παραγωγή του συγκεκριμένου διαλύματος, είναι άμεσα συνδεδεμένη με το φυσικό αέριο. Το AdBlue αποτελείται από 32,5% ουρία (CO(NH2)2) υψηλής καθαρότητας και 67,5% απιονισμένο νερό και παράγεται συνθετικά από αμμωνία (NH₃) και διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Χωρίς φθηνό φυσικό αέριο, η παραγωγή αμμωνίας είναι πολύ ασύμφορη, και οι εταιρείες μείωσαν την παραγωγή αμμωνίας ή τη διέκοψαν εντελώς επειδή δεν είναι πλέον οικονομικά βιώσιμη.

Η μείωση του AdBlue θα γονατίσει τις μεταφορές εμπορευμάτων

Οι μεταφορές με βαρέα φορτηγά στην Ευρώπη δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν, και τα πιθανά προβλήματα έλλειψης αγαθών από σούπερ μάρκετ, αλλά και ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις σε όλα τα προιόντα, είναι πολύ πιθανά... Στην Γερμανία, η εταιρεία SKW, προμηθεύει το 40% της γερμανικής αγοράς με AdBlue, και αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή λόγω της αύξησης των τιμών, ενώ ακόμα πιο πολλές εταιρίες μειώσανε πολύ την παραγωγή τους.  

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε