Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το Hyundai Ioniq 6 έρχεται να «κοντράρει» το Tesla Model 3

Το Hyundai Ioniq 6 έρχεται να «κοντράρει» το Tesla Model 3

Διαβάστηκε από 12754 αναγνώστες - 22/10/2021

Το νέο Hyundai Ioniq 6 θα ενταχθεί στην πλήρως ηλεκτρική γκάμα της κορεάτικης μάρκας και η αποκλειστική μας εικόνα δείχνει πώς θα είναι.

Με το σήμα Ioniq 6 η Hyundai θα ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως το Tesla Model 3 και το BMW i4 και θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη γκάμα στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Χάρη στη συνεχή ανάπτυξη της πλατφόρμας E-GMP 800 volt που χρησιμοποιείται τώρα σε διάφορα μοντέλα του Ομίλου Hyundai, το νέο Ioniq 6,  το ηλεκτρικό τετράθυρο κουπέ, θα ακολουθήσει το εντυπωσιακό crossover Ioniq 5, το οποίο αναμένεται το 2022.
 

300 ίππους τετρακίνητο και πάνω από 500χλμ αυτονομία

Η Hyundai θα εξοπλίσει τώρα το Ioniq 6 με μια κοινή μπαταρία 77,4 kWh που την έχουμε δει και στο Kia EV6, αντί να βασίζεται στο πακέτο των 73 kWh του Ioniq 5. Είναι μια μικρή διαφορά στα χαρτιά, αλλά σε συνδυασμό με την αεροδυναμική σχεδίαση του Ioniq 6, η οποία ενημερώνεται στενά από το περσινό Prophecy concept, σημαίνει ότι το Ioniq 6 θα μπορούσε να επιτύχει αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων ενώ υιοθετεί τους 301 ίππους του Ioniq5. Η μετάδοση κίνησης θα είναι και στους 4 τροχούς με την χρήση διπλού ηλεκτροκινητήρα. Τέλος,  αναμένουμε ότι το αυτοκίνητο θα προσφέρεται και με μικρότερη μπαταρία 58kWh και ρύθμιση μοτέρ, καθιστώντας την αρχική τιμή κάτω από 34.000 ευρώ.
 

Ένα κουπέ με αεροδυναμική σχεδίαση

Το αυτοκίνητο θα έχει αναλογίες παρόμοιες με αυτές των υβριδικών Ioniq, με μακρύ καπό, χαμηλή οροφή και μεγαλύτερους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες από το Prophecy. Το σχήμα του τετράθυρου κουπέ θα σπάσει με την προσθήκη μιας πίσω αεροτομής χαμηλά στο πορτμπαγκάζ για βελτιωμένη αεροδυναμική.
 

Παρόμοια εσωτερική σχεδίαση με τo Ioniq 5 

Tο εσωτερικό θα δανειστεί στοιχεία από το Prophecy, αλλά κυρίως από το Ioniq 5 υιοθετώντας δύο οθόνες, μία για το σύστημα ψυχαγωγίας και ακόμα μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Θα συνοδεύεται επίσης από μια συμβατική κεντρική κονσόλα με ένα υποβραχιόνιο που μοιάζει με τούνελ που θα τρέχει από το ταμπλό μέχρι τη μέση της καμπίνας.
 
Το Hyundai ioniq6 έρχεται να τρομοκρατήσει τα Tesla 3 και ΒΜW i4 .
300 ίππους τετρακίνητο και πάνω από 500χλμ αυτονομία.
Ένα ηλεκτρικό κουπέ με αεροδυναμική σχεδίαση.
Παρόμοιο εσωτερικό με τα Ioniq5 και Prophecy.
Άραγε θα καταφέρει το νέο κορεάτικο ηλεκτρικό κουπέ να κατατροπώσει τους αντιπάλους του;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε