Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το Tesla RoboTaxi θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Αυγούστου

Το Tesla RoboTaxi θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Αυγούστου

9/4/2024

Αυτή είναι η ημερομηνία της πρεμιέρας του RoboTaxi.
Το πλήρως αυτόνομο όχημα της Tesla.
Θα προσφέρει έξτρα εισόδημα στον ιδιοκτήτη του!
Πιθανότατα η Tesla θα έχει και ιδιόκτητο στόλο ενοικίασης.

Αυτή είναι η ημερομηνία της πρεμιέρας του RoboTaxi

Αποκαλυπτικός ήταν σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην twitter),ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, ο οποίος γνωστοποίησε πως RoboTaxi θα κάνει το ντεμπούτο του στις 8 Αυγούστου 2024.

Το πλήρως αυτόνομο όχημα της Tesla

Ο Elon Musk δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες για το Tesla RoboTaxi, ωστόσο στο παρελθόν έχει αναφερθεί σε αυτό. Η ιστορία του Robotaxi της Tesla ξεκινά με το Master Plan Part Deux του Elon Musk, που γνωστοποιήθηκε το 2016. Τότε, ο Musk είχε πει πως θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πλήρως αυτόνομο, το οποίο θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να το καλεί και εκείνο να πηγαίνει στο σημείο που βρίσκεται για να τον μεταφέρει. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο επιβάτης θα μπορεί να κοιμηθεί, να διαβάσει, να εργαστεί ή να κάνει οτιδήποτε άλλο μέχρι να φτάσει στο προορισμό του, αφού όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το RoboTaxi.

Θα προσφέρει έξτρα εισόδημα στον ιδιοκτήτη του

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως οι ιδιοκτήτες των RoboTaxi, σύμφωνα πάντα με τις παρελθοντικές δηλώσεις του Musk, θα μπορούν να βγάλουν χρήματα από αυτό. Όπως είχε εξηγήσει: «Θα μπορείτε να προσθέσετε το αυτοκίνητό σας στον κοινόχρηστο στόλο της Tesla απλώς πατώντας ένα κουμπί στην εφαρμογή του smartphone και να δημιουργήσει εισόδημα για εσάς όσο είστε στη δουλειά ή στις διακοπές και δεν το χρειάζεστε. Το ποσό που θα κερδίζει ο ιδιοκτήτης πιθανότατα θα ξεπερνά το μηνιαίο κόστος δανείου ή μίσθωσης. Τα περισσότερα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται από τον ιδιοκτήτη τους μόνο για το 5% έως το 10% της ημέρας. Έτσι ένα αυτόνομο όχημα θα έχει πολύ μεγαλύτερη χρησιμότητα στον ιδιοκτήτη του από ένα συμβατικό αυτοκίνητο».

Πιθανότατα η Tesla θα έχει και ιδιόκτητο στόλο ενοικίασης

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως ο Musk είχε πει ότι η Tesla θα λειτουργούσε το δικό της στόλο RoboTaxi σε αγορές όπου η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις