autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS

Στο εργοστάσιο της Valenciennes κατασκευάζονται πάνω από 300 οχήματα Yaris Hybrid την ημέρα.

Toyota: Ξεπέρασε τα 200.000 Yaris Hybrid

22/10/2015

Το 200.000ό Toyota Yaris Hybrid «Made in Valenciennes» πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στις 5 Οκτωβρίου.

Το 200.000ό Toyota Yaris Hybrid «Made in Valenciennes» πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στις 5 Οκτωβρίου. Το επετειακό Toyota Yaris Hybrid είναι χρώματος Pure White και έχει αποδέκτη ένα Γάλλο ιδιοκτήτη.

Στο εργοστάσιο της Valenciennes κατασκευάζονται πάνω από 300 οχήματα Yaris Hybrid την ημέρα. Η παραγωγή Yaris Hybrid αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% της συνολικής παραγωγής Yaris, που ξεκίνησε από 25% τον Απρίλιο του 2012, όταν το εργοστάσιο της Toyota στη Β. Γαλλία άρχισε να παράγει την υβριδική έκδοση Yaris.

Το Yaris είναι μακράν το best-seller της Toyota επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το 2014, η Toyota Motor Europe πούλησε 181.105 Yaris, που σημαίνει ότι ένα στα πέντε Toyota που πωλούνται στην Ευρώπη είναι Yaris. Από αυτά, το ένα τρίτο είναι υβριδικά (58.530). 

Διαβάστε επίσης: Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Toyota Yaris Hybrid

Η Γαλλία έρχεται πρώτη στη λίστα με τις μεγαλύτερες αγορές προορισμού, απορροφώντας το 20% της παραγωγής Yaris Hybrid, και ακολουθούν η Ιταλία και η Βρετανία, κάθε μία από τις οποίες έχει μερίδιο 16% στην παραγωγή των υβριδικών.

Κάθε Yaris Hybrid εφοδιάζεται με ένα βενζινοκινητήρα 1,5 λτ. και έναν ηλεκτροκινητήρα. Όπως συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα πλήρως υβριδικά μοντέλα της Toyota, η μπαταρία επαναφορτίζεται κατά το φρενάρισμα και την επιτάχυνση (χωρίς σύνδεση σε ηλεκτρική πρίζα).

Το Toyota Yaris Hybrid καταναλώνει ελάχιστα, μέχρι 3,3 λτ. /100 χλμ. και εκπέμπει μόνον 75 γρ.CO2/χλμ., που σημαίνει ότι είναι το υβριδικό μοντέλο με τις λιγότερες εκπομπές CO2 (non plug in) της αγοράς σύμφωνα με τις δοκιμές ADEME.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις