Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τρακάρισμα: Ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κανείς?

Τρακάρισμα: Ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κανείς?

11/2/2022

Επειδή η κακιά στιγμή μπορεί να συμβεί σε όλους, δες τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις όταν τρακάρεις.

Όλες οι κινήσεις μετά από τρακάρισμα

Με τον αριθμό των αυτοκινήτων να έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, την κίνηση να έχει αυξηθεί κατακόρυφα και την πίεση της καθημερινότητας να αποσυντονίζει μυαλό και σκέψεις δεν είναι «δύσκολο» να συμβεί μια στραβή και να εμπλακείς σε κάποιο μικρό η μεγαλύτερο τρακάρισμα. Ας δούμε τι πρέπει να κάνεις.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μείνε ψύχραιμος και φώναξε τις ασφαλιστικές

Ψυχραιμία και καθαρά μυαλό είναι η αρχή των πάντων. Απέφυγε να δείξεις τις πολεμικές σου ικανότητες και συγκράτησε τα νεύρα σου γιατί απλά δεν θα κερδίσεις τίποτα και θα χάσεις ακόμα περισσότερο χρόνο κι ίσως χρήμα. Αρχικά σβήσε τον κινητήρα και βγάλε τα κλειδιά από τη μίζα. Έπειτα τοποθέτησε σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων ένα προειδοποιητικό τρίγωνο, για να μην πέσουν πάνω σας άλλα αυτοκίνητα.  Σε περίπτωση τραυματισμού πάρε πρώτα τηλέφωνο το ΕΚΑΒ, στη συνέχεια τηλεφώνησε στην ασφαλιστική σου και μετά στην αστυνομία. Αν υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθουν οι ασφαλιστικές των εμπλεκόμενων για να καταγράψουν το τρακάρισμα.
 

Βγάλε φωτογραφίες και βρες μάρτυρες

Αφού έχεις καλέσει ασφαλιστικές, αστυνομία ή ΕΚΑΒ βγάλε φωτογραφία τον περιβάλλοντα χώρο, πινακίδες, σταυροδρόμια, στενά κι ότι άλλο μπορεί να αποδείξει την μη υπαιτιότητα σου. Μίλησε με αυτόπτες μάρτυρες και ζήτα τους ευγενικά τα στοιχεία τους για να τους καλέσεις σε περίπτωση που χρειαστεί να αποδείξεις ότι δεν έφταιγες. Βγάλε φωτογραφία τις ζημιές που προκλήθηκαν στα αυτοκίνητα, καθώς και τις πινακίδες των αυτοκινήτων που έχουν εμπλακεί στο τρακάρισμα.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε