Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Volvo: Τα ηλεκτρικά μοντέλα της δεν θα έχουν δέρμα

24/9/2021

Η Volvo είναι ακόμα μία εταιρία που ακολουθεί το κίνημα «δεν χρησιμοποιούμε δέρμα», συμπορευόμενη έτσι με το ρεύμα της εποχής. Και μιας και μιλάμε για ρεύμα, αυτή της η απόφαση θα εφαρμοστεί αρχικά στο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge. Στόχος είναι να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, ενω αντί για δέρμα θα χρησιμοποιεί ένα νέο υλικό κατασκευασμένο απο ανακυκλωμένα μπουκάλια και φελλούς.

Με δεδομένο ότι η Volvo θα είναι μία αποκλειστικά ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι το 2030 καταλαβαίνουμε ότι η Σουηδική εταιρεία λέει οριστικά αντίο στο δέρμα, επιλέγοντας πιο βιώσιμες επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τα δικαιώματα και την ευημερία των ζώων.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Η Volvo θέλει μέχρι το 2040 να γίνει μία εταιρία που θα εφαρμόζει το μοντέλο κυκλικής οικονομίας και για αυτό στοχεύει μέχρι το 2025, το 25% των υλικών που χρησιμοποιούνται στα νέα αυτοκίνητά της να αποτελούνται από ανακυκλωμένα και βιολογικά υλικά, καθώς και να βεβαιωθούν ότι οι άμεσοι προμηθευτές τους χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 
Ένας τέτοιος στόχος δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί με χρήση φυσικού δέρματος, αφού η εκτροφή βοοειδών έχει αποδειχθεί ότι έχει αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις με την κτηνοτροφία να ευθύνεται περίπου για το 14% των παγκόσμιων εκπομπών αερίου θερμοκηπίου πού προέρχονται από ανθρώπινες δραστηριότητες. Σαν εναλλακτική λύση απέναντι στο δέρμα, η Volvo προσφέρει υψηλής ποιότητας βιώσιμα υλικά όπως το Nordico, που θα κάνει ντεμπούτο στα μοντέλα Volvo επόμενης γενιάς.
 
Το Nordico κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα μπουκάλια Pet, βιολογικά υλικά που προέρχονται από βιώσιμα δάση στη Σουηδία και τη Φινλανδία και ανακυκλωμένους φελλούς της βιομηχανίας οίνου. Ο Stuart Templar, διευθυντής παγκόσμιας βιωσιμότητας στη Volvo cars δήλωσε:
«Το να είμαστε προοδευτικοί κατασκευαστές αυτοκινήτων, σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλους τους τομείς αειφορίας και όχι μόνο τις εκπομπές CO2.  Η προμήθεια πρώτων υλών με υπευθυνότητα, είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της εργασίας συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού της καλής διαβίωσης των ζώων.  Το να κάνουμε τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα να μην έχουν δέρμα στο εσωτερικό τους είναι ένα καλό επόμενο βήμα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».
 
Σύμφωνα επίσης με μία πρόσφατη μελέτη, τα δύο τρίτα των καταναλωτών θεωρούν τις περιβαλλοντικές πολιτικές μιας εταιρείας ως κρίσιμο παράγοντα όταν αγοράζουν προϊόντα πολυτελείας και θα ήθελαν να δουν την επισήμανση άνθρακα πάνω σε αυτά. Εναρμονισμένη λοιπόν και η Volvo με την νέα τάση προσαρμόζει τα προιόντα της με τον ανάλογο τρόπο.
 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε