Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι αντηλιακές μεμβράνες προσφέρουν από έξω εμφάνιση και από μέσα …άνεση, ενώ συμβάλλουν ακόμα και στην οικονομία καυσίμου.

Αντηλιακές μεμβράνες

Διαβάστηκε από 9288 αναγνώστες - 28/4/2016

Με τη θερμοκρασία ήδη να φλερτάρει τους 30 βαθμούς πολύ πριν μπει επίσημα το καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ήδη απαιτούν τη χρήση κλιματισμού. Υπάρχουν όμως και άλλες λύσεις που μακροπρόθεσμα αποδεικνύονται όχι μόνο φτηνότερες αλλά και πιο ασφαλείς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε μια χώρα σαν την Ελλάδα είναι ειρωνικά το ίδιο χαρακτηριστικό που κάνει τους περισσότερους Ευρωπαίους να μας ζηλεύουν: Ο ήλιος της. 

Πέρα από τη ζέστη που κατά περίπτωση μπορεί να γίνει ανυπόφορη και να κάνει το κλιματιστικό να δουλεύει υπερωρίες, το πιο επικίνδυνο στοιχείο του είναι δυστυχώς αόρατο και έχει να κάνει με τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Όταν πηγαίνουμε στην παραλία χρησιμοποιούμε αντηλιακό, όταν αγοράζουμε γυαλιά ηλίου απαιτούμε να έχουν προστασία UV, γιατί λοιπόν δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο και στο αυτοκίνητό μας;

Ο μεγαλύτερος μύθος γύρω από τις μεμβράνες είναι ότι μόνο οι σκούρες προσφέρουν κάποια προστασία, ή ότι ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι να κρύβουν τους επιβάτες από τα βλέμματα των περαστικών. Η αλήθεια ως συνήθως απέχει αισθητά, με πληθώρα επιλογών που προσφέρουν προστασία χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μείωση της παρεχόμενης ορατότητας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις