Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Booster και διαγνωστικό: 2 εργαλεία που διευκολύνουν το μηχανικό
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Booster και διαγνωστικό: 2 εργαλεία που διευκολύνουν το μηχανικό

2/5/2024

Ο εκκινητής μπαταρίας, ή αλλιώς booster, καθώς και το διαγνωστικό εγκεφάλου, είναι δύο πολύτιμες συσκευές που κάνουν την εργασία του μηχανικού αυτοκινήτων πιο απλή, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Αναλύουμε τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν τα συγκεκριμένα εργαλεία, παίρνοντας ως παράδειγμα τα προϊόντα της TOPDON.

Πώς ο εκκινητής μπαταρίας και το διαγνωστικό κάνουν την εργασία σας πιο αποδοτική

Ο σύγχρονος εξοπλισμός ενός συνεργείου μπορεί να διευκολύνει κατά πολύ την καθημερινή εργασία του προσωπικού, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο. Για παράδειγμα με ένα φορητό εκκινητή μπαταρίας μπορείτε να βάλετε γρήγορα και με ασφάλεια εμπρός τον κινητήρα ενός οχήματος που έχει αποφορτισμένη μπαταρία, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος ή ζημιάς λόγω βραχυκυκλώματος ή ανάποδης σύνδεσης, σαν να χρησιμοποιούμε power bank για το κινητό μας.

Με τη χρήση ενός τέτοιου εξαρτήματος μπορούμε να βάλουμε άμεσα εμπρός τον κινητήρα χωρίς να χρειάζεται δεύτερο αυτοκίνητο ή μπαταρία για να μας παρέχει ρεύμα, κάτι που καθιστά τη διαδικασία πολύ πιο γρήγορη και πολύ πιο ασφαλής .Ας δούμε δύο τέτοια παραδείγματα, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την εταιρεία TOPDON.

Με το TOPDON V2200 βάζετε εμπρός βενζινοκίνητα έως 8 λίτρα και diesel μέχρι 6 λίτρα

Το Power Up & GoTo V2200 της εταιρείας TOPDON είναι ένας φορητός εκκινητής μπαταρίας, ο οποίος παρέχει ένταση ρεύματος 2200 Αμπέρ και μπορεί μέσα σε διάστημα δευτερολέπτων να αναβιώσει μια μπαταρία μολύβδου οξέος 12 V και να εκκινήσει τον κινητήρα. Με τη χρήση ενός τέτοιου εξαρτήματος μπορούμε να βάλουμε άμεσα εμπρός τον κινητήρα χωρίς να χρειάζεται δεύτερο αυτοκίνητο  για να μας παρέχει ρεύμα, κάτι που καθιστά τη διαδικασία πολύ πιο γρήγορη.

Αν γίνει αντίστροφη σύνδεση, δηλαδή αν συνδεθεί ο θετικός πόλος της μίας μπαταρίας στον αρνητικό της άλλης, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να γίνει βραχυκύκλωμα, ζημιά στο όχημα και ακόμα και ατύχημα. Το TOPDON V2200 έχει προστασία από αντίστροφες συνδέσεις προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά, ενώ επιπλέον προστατεύει από περιπτώσεις υπερφόρτισης, υψηλού ρεύματος και υπερθέρμανσης. Συνολικά διαθέτει 6 προστασίες ασφαλείας.

Το συγκεκριμένο booster είναι κατάλληλο για όλα τα οχήματα με μπαταρία 12 V. Έχει τη δυνατότητα να εκκινήσει απροβλημάτιστα βενζινοκινητήρες χωρητικότητας έως 8 λίτρα ή πετρελαιοκινητήρες μέχρι 6 λίτρα, ενώ με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να εκτελέσει μέχρι και 35 εκκινήσεις. Παράλληλα μπορείτε να δοκιμάσετε μια μπαταρία και να ελέγξετε την καλή της κατάσταση και μέσω εφαρμογής να δείτε τον χρόνο αλλά και την τάση της εκκίνησης.
Επιπλέον, η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί να λειτουργήσει ως power bank για κινητό ή tablet, ενώ έχει και φακό LED. ΗΗ τιμή αγοράς της είναι 120 ευρώ (τελική τιμή) και συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση.

Το διαγνωστικό TOPDON AD900BT είναι συμβατό με 130+ εταιρείες αυτοκινήτων

Η χρήση διαγνωστικού για τον εντοπισμό και την επίλυση βλαβών διευκολύνει το έργο ενός μηχανικού αυτοκινήτων αφού υποδεικνύει τι πηγαίνει λάθος. Η συσκευή AD900BT της TOPDON έχει το πλεονέκτημα πως είναι συμβατή με παραπάνω από 130 μάρκες αυτοκινήτων, κάτι που την κάνει ιδανική για χρήση σε γενικό συνεργείο όπου έχει πελάτες με οχήματα διαφορετικών εταιρειών. Η διάγνωση μπορεί να γίνει ασύρματα, γεγονός που κάνει τη διαδικασία πιο γρήγορη και απλή, ενώ η συσκευή έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει αυτόματα τον αριθμό πλαισίου του οχήματος.

Το AD900BT μπορεί να διαβάσει τιμές από τους αισθητήρες του εγκεφάλου σε πραγματικό χρόνο, να ενεργοποιεί διάφορα εξαρτήματα, να κωδικοποιεί εγκεφάλους και immobilizer, να προσαρμόζει διάφορα συστήματα, καθώς και να ρυθμίζει την πεταλούδα του γκαζιού, τη βαλβίδα EGR, τα μπεκ ψεκασμού και άλλα.
Η τιμή του διαγνωστικού AD900BT είναι 650 ευρώ + Φ.Π.Α και συνοδεύεται από 1 χρόνο εγγύηση.

Αμφότερα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα από την εταιρεία Think Garage, η οποία προσφέρει εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη για το διαγνωστικό AD900BT, ενώ παρέχει δωρεάν αναβάθμιση αυτού για 2 χρόνια. Η διεύθυνση είναι Λεωφόρος Αθηνών 332 στο Περιστέρι.

Καλώντας στο 2105696990 ή στέλνοντας email στο [email protected] θα μπορέσετε να έρθετε σε επαφή με την εταιρεία, ενώ αν κάνετε κλικ εδώ θα μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

site :  www.thinkgarage.gr    

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις