Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μια νέα ταπετσαρία μπορεί να δώσει άλλο αέρα στο αυτοκίνητο σας και να ανεβάσει κατακόρυφα την αξία του.

Η εσωτερική οροφή καταπονείται από καυσαέρια, καπνούς και κάθε πιθανός λεκές προκαλεί σχεδόν αυτομάτως μόνιμη ζημιά εάν δεν καθαριστεί αμέσως.

Οι ταπετσαρίες στο έλεος του χρόνου και της καθημερινότητας

24/7/2017

Τέλος στα αντιαισθητικά σαλόνια. Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που παρουσιάζουν τα αυτοκίνητα με το πέρασμα του χρόνου, είναι να χαλάσουν οι ταπετσαρίες ή τα καλύμματα του αυτοκινήτου.

Οι λόγοι που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν σε αλλαγή ταπετσαρίας
Όπως όλα τα πράγματα πάνω σε ένα αυτοκίνητο έτσι και η ταπετσαρία έρχεται η ώρα που κάποια στιγμή πρέπει να αλλαχτεί. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και διαφορετικοί, με βασικότερο λόγο, αυτόν της εισόδου και της παραμονής βλαβερών για την υγεία μας μικροοργανισμών.
 
Συγκεκριμένα τόσο από το καυσαέριο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, όσο και από τον καπνό του τσιγάρου των επιβατών, εισέρχονται μικροοργανισμοί, η οποίοι συσσωρεύονται στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου και όπως είναι κατανοητό είναι ιδιαίτερα βλαβεροί για την υγεία μας, μιας και όση ώρα είμαστε στο αυτοκίνητο είναι και αυτοί μαζί μας.
 
Ένας άλλος λόγος που απαντά στο γιατί η ταπετσαρία πρέπει να αλλάξει είναι η αισθητική πλευρά. Με το φώς του ήλιου αλλά και τη χρήση είναι φυσικό τα χρώματα της ταπετσαρίας να ξεθωριάζουν και τα υφάσματα να τριφτούν, καταστρέφοντας έτσι την εικόνα του αυτοκινήτου μας.
Τέλος δεν πρέπει να αφήσουμε εκτός τη φυσική φθορά. Με τη συνεχή τριβή που δέχεται το υλικό, θα φτάσει στο σημείο να σκιστεί και να έρθει στην επιφάνια το από κάτω στρώμα του καθίσματος. Αν δεν διορθωθεί άμεσα η ζημιά, μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό στο κάθισμα, κάτι που αυτόματα σημαίνει περισσότερο κόστος για την αποκατάστασή της.
 

 
Τι πρέπει να προσέξω εάν αποφασίσω να αλλάξω ταπετσαρία;
Όταν θα έρθει η ώρα για να κάνετε μια αλλαγή στην ταπετσαρία ή στα καλύμματα του αυτοκινήτου θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή σε κάποια πράγματα, που θα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το περιθώριο λάθους, γλιτώνοντας μας από επιπλέον ταλαιπωρία.
 
Πρώτα από όλα αν αποφασίσετε να κάνετε μια τέτοια δουλειά θα είναι καλό να απευθυνθείτε σε κάποιο άνθρωπο που θα είναι έμπειρος ή θα έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι όμορφο και το σαλόνι μας να επισκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο.
 
Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ζητήσετε εγγυήσεις, για την εργασία ή για τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Με αυτό τον τρόπο κατοχυρώνετε πως, όποιο πρόβλημα υπάρξει, μετά την επιδιόρθωση της ζημιάς θα λυθεί άμεσα, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για την τσέπη σας.
 
Τέλος αν αποφασίσετε να αγοράσετε και να τοποθετήσετε μόνοι σας τα καλύμματα, θα πρέπει να προσέξετε τι  θα αγοράσετε.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις