Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τέλος στα αντιαισθητικά σαλόνια

22/3/2017

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που παρουσιάζουν τα αυτοκίνητα με το πέρασμα του χρόνου, είναι να χαλάσουν οι ταπετσαρίες ή τα καλύμματα του αυτοκινήτου.

Πολλές φορές και με τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, οι ιδιοκτήτες των ΙΧ δεν δίνουν μεγάλη σημασία στην περιποίηση του εσωτερικού, με αποτέλεσμα να φτάσει η στιγμή που θα χρειαστεί είτε η αλλαγή είτε η επισκευή των ταπετσαριών.

Στην πλειοψηφία τέτοιων περιστατικών, τα πρώτα που φθείρονται είναι τα καθίσματα με πρώτο αυτό του οδηγού, λόγω της συχνότερης χρήσης του, ενώ σε πολλά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται από οικογένειες με μικρά παιδιά, το πίσω κάθισμα έχει την τιμητική του, απόρροια της έλλειψης προσοχής των παιδιών.

Τέλος δεν θα πρέπει να αφήσουμε απ έξω την οροφή του αυτοκινήτου, η οποία αλλάζει χρώμα ειδικά στην περίπτωση, που οι χρήστες του αυτοκινήτου είναι καπνιστές, αλλά και από τα καυσαέρια του δρόμου, που συσσωρεύονται μέσα, όταν το αμάξι ταξιδεύει με ανοιχτά τα παράθυρα.

Τα είδη των περισσοτέρων καλυμμάτων ή ταπετσαριών που ντύνουν το αυτοκίνητό μας είναι, τα υφασμάτινα, τα δερμάτινα, τα πλαστικά ή μια μίξη υφάσματος και δέρματος (συνήθως στα καθίσματα), όπου το πλαϊνό μέρος καλύπτεται από δέρμα και όλο το υπόλοιπο από ύφασμα.

Το υφασμάτινο σαλόνι είναι το πιο διαδεδομένο στη χώρα μας, ωστόσο είναι και αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να φθαρεί πιο γρήγορα στο πέρασμα του χρόνου, σε αντίθεση με το δερμάτινο που είναι πιο ανθεκτικό, ωστόσο χρειάζεται πολύ περισσότερη περιποίηση για είναι στην κατάσταση που πρέπει.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνουμε μια αλλαγή ή μια επισκευή, υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα συνεργεία στην αγορά, που μπορούμε να απευθυνθούμε, ώστε να κάνουμε τη δουλειά μας .

Όμως υπάρχει και η δυνατότητα να την κάνουμε και μόνοι μας, στην περίπτωση που μας το επιτρέπει το σημείο που έχει το πρόβλημα, όπως είναι ένα κάλυμμα καθίσματος ή ένα κάλυμμα τιμονιού.

Τι πρέπει να ξέρω

Γιατί να αλλάξω ταπετσαρία

Τι να προσέξω
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις