Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Ο νέος τρόπος προσέγγισης της Mercedes για το service

Διαβάστηκε από 39842 αναγνώστες - 25/6/2021

Γνωρίζετε τι είναι το «One-Stop Shop»; Μέσα από μία νέα φιλοσοφία, η Mercedes-Benz έρχεται να τελειοποιήσει τη διαδικασία συντήρησης του αυτοκινήτου σας δίνοντας έμφαση στην εξοικονόμηση χρόνου. «The best or nothing»... και στο service της Mercedes σας!

Μία νέα λογική στη διαδικασία συντήρησης του αυτοκινήτου σας φέρνει η Mercedes-Benz, λανσάροντας ένα σύνολο υπηρεσιών που θα εξασφαλίσουν την άριστη κατάστασή του. Ονομάζεται «One-Stop Shop» και μετατρέπει την επίσκεψη στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο για το καθιερωμένο service, σε μία δυνατότητα πρόσβασης σε ευρεία γκάμα γνήσιων προϊόντων και ποιοτικών υπηρεσιών. Πλέον, όλοι οι κάτοχοι παλαιών και νεότερων μοντέλων της Mercedes-Benz έχουν τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο, αφού μπορούν να επωφεληθούν από νέες παροχές.

Kοινοποίησε το »


Πιο συγκεκριμένα, στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργείων, οι κάτοχοι μπορούν να επιλέξουν τα ελαστικά που έχει πιστοποιήσει η ίδια η Mercedes για το αυτοκίνητό τους. Μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν κάθε λεπτό παρουσίας τους στο χώρο του συνεργείου επιλέγοντας τις εξειδικευμένες υπηρεσίες καθαρισμού, τα προϊόντα περιποίησης του οχήματος, ή ακόμα και τα γνήσια αξεσουάρ με την υπογραφή της Mercedes-Benz. Όλα αυτά, κι ακόμα περισσότερα που θα δούμε στην συνέχεια, γίνονται υπό την καθοδήγηση του άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού που εξασφαλίζει στους κατόχους Mercedes ξέγνοιαστα χιλιόμετρα. Ας τις δούμε αναλυτικότερα!


Αλλαγή ελαστικών με την υπογραφή της Mercedes-Benz

Η αντικατάσταση των ελαστικών είναι μία διαδικασία στην οποία δε χωρούν αναβολές, αφού σχετίζεται άμεσα με την ενεργητική ασφάλεια που παρέχει το αυτοκίνητο. Με την ενσωμάτωση της νέας φιλοσοφίας «One-Stop Shop», κατά τη διάρκεια του service ο ιδιοκτήτης Mercedes-Benz έχει την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα σε κορυφαίας ποιότητας ελαστικά και να τα τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του κερδίζοντας χρόνο. Πρόκειται για γνήσια ελαστικά που προέρχονται από αναγνωρισμένες εταιρείες του είδους και φέρουν την πιστοποίηση «Mercedes Original», ώστε να είστε σίγουροι για την κορυφαία ποιότητά τους.



Η γκάμα αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά ελαστικά για επιβατικά κι ένα για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, όπου το καθένα έχει περάσει επιτυχώς από έναν αυστηρό έλεγχο διάρκειας 1.000 ωρών, σύμφωνα με τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές της Mercedes-Benz. Είναι εύκολα αντιληπτά, λόγω του «MO» στο πλευρικό τοίχωμα, λογότυπο που τοποθετείται μόνο αν ικανοποιούνται πάνω από 40 προκαθορισμένες παράμετροι που έχει θέσει η εταιρεία. Έτσι, επιλέγοντας τα συγκεκριμένα ελαστικά για τη δική σας Mercedes-Benz μπορείτε να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για την καλύτερη επιλογή, αφού η ίδια η εταιρεία το επιβεβαιώνει. Από εκεί και πέρα, η τοποθέτηση γίνεται αξιόπιστα στο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο από ανθρώπους με τεχνογνωσία και τεράστια εμπειρία.


Mercedes me: Σε ανοιχτή επικοινωνία με το συνεργείο

Το «One-Stop Shop» είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό service, όπως ήδη αναφέραμε, και σε αυτό συμβάλλουν και οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Μέσω της εφαρμογής Mercedes me, ο κάτοχος του οχήματος μπορεί να λαμβάνει εξατομικευμένη προσφορά για το επόμενο service του οχήματός του από την άνεση του καναπέ του, ή να έρθει σε επικοινωνία με το συνεργείο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι δυνατότητες, όμως, δεν τελειώνουν στις διευκολύνσεις ως προς τη συντήρηση, αφού μέσω της εφαρμογής ο ιδιοκτήτης έχει τον απόλυτο έλεγχο του οχήματος. Μπορεί για παράδειγμα μέσω της εφαρμογής να ελέγξει την πίεση των ελαστικών, να δει την τρέχουσα κατάσταση του οχήματος, να ελέγξει ακόμα και αν είναι κλειστά τα παράθυρα ή πόσο καύσιμο υπάρχει στο ρεζερβουάρ.



Εξίσου σημαντική είναι και η εφαρμογή Mercedes me Service. Πρόκειται ουσιαστικά για τον ψηφιακό σύμβουλο σε όλα τα θέματα που αφορούν τη συντήρηση του οχήματος, με τον χρήστη να ενημερώνεται εγκαίρως για το επόμενο service και να κλείνει το επόμενο ραντεβού με τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz με το πάτημα ενός κουμπιού σε μέρα και ώρα που τον βολεύει. Ένας ακόμη πυλώνας της εφαρμογής είναι το Mercedes me Store, μέσα από το οποίο είναι εφικτές οι online αγορές προϊόντων και υπηρεσιών για το αυτοκίνητο.

Για την ενεργοποίηση και αναγνώριση όλων των λειτουργιών του αυτοκινήτου είναι απαραίτητη η σύνδεση του Mercedes me ID με το όχημα. Ο Σύμβουλος Service μπορεί να κάνει τη σύνδεση κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη στο συνεργείο.

Τέλος, η Mercedes-Benz δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και για τους κατόχους παλαιότερων μοντέλων (2002 και μετά), με την εφαρμογή Mercedes me Adapter, όπου μέσω Bluetooth ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με το αυτοκίνητό του. Τα πλεονεκτήματα είναι σημαντικά, όπως για παράδειγμα η ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του οχήματος, η ανίχνευση του οικονομικότερου κοντινού πρατηρίου καυσίμων και άλλα χρήσιμα στοιχεία.

Ο εξοπλισμός διατίθεται δωρεάν από το Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο και τη σύνδεση του κινητού με το όχημα το αναλαμβάνει ο Σύμβουλος Service κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις