Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Μικρό ή μεγάλο service πριν τις διακοπές;

Μικρό ή μεγάλο service πριν τις διακοπές;

Πριν τις διακοπές χρειάζεται προετοιμασία το αυτοκίνητό σου
Ζέστη, δρόμοι και υπερχρήση το ζορίζουν
Το μικρό service περιλαμβάνει λάδια-φίλτρα και ελέγχους
Στο μεγάλο θα αλλάξουν και φίλτρα αέρα, καμπίνας και βενζίνης

Πριν τις διακοπές χρειάζεται προετοιμασία το αυτοκίνητό σου

Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του η ώρα να βεβαιωθούμε ότι το αυτοκίνητό μας είναι έτοιμο για όλες τις κακουχίες που αυτό φέρνει μαζί του, ώστε να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Ειδικά τώρα που ξεκινάει ο κύριος όγκος των ταξιδιωτών τις διακοπές του, είναι απαραίτητο να προβούμε σε μια σειρά ελέγχων. Ευτυχώς, τα πράγματα που πρέπει να γίνουν είναι απλά και οι υπηρεσίες after sales των εξουσιοδοτημένων συνεργείων μπορούν να τα κάνουν άμεσα χωρίς να μας επιβαρύνουν -οικονομικά- ιδιαίτερα και με εγγυημένα αποτελέσματα.

Ζέστη, δρόμοι και υπερχρήση ζορίζουν το αυτοκίνητό μας

Ο λόγος που πρέπει να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας, ειδικά αυτή την περίοδο είναι η πολύ πιο έντονη καταπόνηση που θα δεχτεί. Αρχικά οι υψηλές θερμοκρασίες του ελληνικού καύσωνα και ο έντονος ήλιος, τα πολλά χιλιόμετρα και συνήθως με έξτρα βάρος των αποσκευών, αλλά και από μία σειρά από άλλους λόγους, όπως η ποιότητα των δρόμων προς τους καλοκαιρινούς προορισμούς, η σκόνη και το αλάτι σε παραθαλάσσια μέρη.

Συνεπώς για όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον ένας έλεγχος και από εκεί και πέρα ιδανικά να κάνετε κάπoιο service.

Το μικρό service περιλαμβάνει λάδια-φίλτρα και ελέγχους

Το μικρό service είναι στην ουσία η ετήσια προγραμματισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου, όπως ορίζει ο κατασκευαστής και ανάλογα το μοντέλο γίνεται με τη συμπλήρωση ενός έτος ή των 10-15 χιλιάδων χλμ.. Επειδή λοιπόν μπορεί να βρίσκεται το αυτοκίνητό σας κοντά στο όριο, τότε καλό θα είναι να το πραγματοποιήσετε, αφενός για να είστε σίγουροι, αφετέρου για να μην έχετε το άγχος ότι θα ξεπεράσετε το όριο.

Στο μικρό service οι εργασίες είναι απλές και περιλαμβάνουν αλλαγή του λιπαντικού κινητήρα και του φίλτρου λαδιού. Εκτός αυτών ωστόσο, γίνεται και ένας πλήρης τεχνικός έλεγχος, απαραίτητος όπως είπαμε πριν τις διακοπές.

Στο μεγάλο θα αλλάξουν και φίλτρα αέρα, καμπίνας και βενζίνης

Υπάρχει και το μεγάλο service βέβαια, στο οποίο το κόστος είναι μεγαλύτερο και πρέπει να γίνεται με τη συμπλήρωση 20-30.000 χιλιομέτρων ή κάθε δύο χρόνια. Πέρα από τις εργασίες που γίνονται στο μικρό service, στην προκειμένη περίπτωση γίνεται και  αντικατάσταση των φίλτρων αέρα, καμπίνας και βενζίνης, καθώς επίσης και αντικατάσταση των μπουζί ανά δεύτερο μεγάλο service. Συνεπώς και εδώ αν πλησιάζει η στιγμή που πρέπει να το πραγματοποιήστε, καλύτερα πράξτε το πριν το ταξίδι σας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις