Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Γιατί να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο ανταλλακτικό?

Διαβάστηκε από 6147 αναγνώστες - 4/2/2020

Ο πρωταρχικός λόγος να προχωρήσεις σε μια τέτοια αγορά, είναι πάντα η διαφορά τιμής του. Λόγω της οικονομικής κρίσης, οι πιο πολλοί καταναλωτές στρέφονται σε οικονομικότερες λύσεις στον τομέα των ανταλλακτικών για την επισκευή της βλάβης του αυτοκινήτου τους, με αποτέλεσμα πλέον να αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό είναι καλύτερη επιλογή από οποιοδήποτε καινούργιο ιμιτασιόν ανταλλακτικό, αφού μιλάμε για εργοστασιακό ανταλλακτικό κορυφαίας ποιότητας και πλήρως λειτουργικό. Πολλοί έμποροι θα προσπαθήσουν να σε οδηγήσουν στην επιλογή του ιμιτασιόν ανταλλακτικού, πλασάροντας σαν προσόν την «καινούργια» κατάσταση του προϊόντος, αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές η εφαρμογή τους δεν είναι ιδανική, ειδικά αν μιλάμε για ανταλλακτικό φανοποιείας. 



Κάποια μεταχειρισμένα ανταλλακτικά μπορεί να είναι μέχρι και 50% φθηνότερα σε σχέση με τα ΟΕΜ. 
Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις που είναι μονόδρομος η συγκεκριμένη αγορά. Όταν για παράδειγμα, οδηγούμε αυτοκίνητο μεγάλης ηλικίας ή το μοντέλο μας έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια, τότε η εταιρεία έχει σταματήσει την παραγωγή των αντίστοιχων ανταλλακτικών, και δεν μπορούμε να βρούμε αυτό που αναζητούμε, όση διάθεση και να έχουμε να πληρώσουμε για γνήσιο, κλειστό στο κουτί του. Ακόμα μια περίπτωση που είναι μονόδρομος, είναι η σπανιότητα αλλά και η χαμηλή διαθεσιμότητα ενός ανταλλακτικού από την κατασκευάστρια εταιρία. Στην χώρα μας δυστυχώς, με την οικονομική κρίση έχουν πληγεί και οι αντιπρόσωποι των αυτοκινητοβιομηχανιών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μας παρέχουν το ανταλλακτικό που ζητάμε, μόνο με παραγγελία (αφού κανείς πλέον δεν στοκάρει στις αποθήκες του) και με παράδοση μερικούς μήνες μετά. Σε αυτή την περίπτωση το αυτοκίνητο σου μένει ακινητοποιημένο για καιρό σε ένα συνεργείο, κάτι που κανείς δεν θέλει να του συμβεί. Έτσι, η «στροφή» στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά είναι η μόνη επιλογή!



Κατάσταση ανταλλακτικού 
Οι περισσότεροι θεωρούν πως τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, δεν είναι καλής ποιότητας. Η λέξη «μεταχειρισμένο» βγάζει έναν αδικαιολόγητο αρνητισμό, και πολλοί δεν τα εμπιστεύονται.. Η άποψη αυτή κατά κανόνα, είναι λανθασμένη. Οι έμποροι μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, είναι πλέον πολύ προσεκτικοί στις αγορές που κάνουν για το stock του μαγαζιού τους. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να υπήρχαν και αμφιβόλου ποιότητας ανταλλακτικά μέσα στα καταστήματα, αλλά πλέον σπάνια θα βρεις ανταλλακτικό που να μην λειτουργεί επάξια. Η οικονομική κρίση έχει κάνει καλό σε αυτή την περίπτωση, αφού ούτε οι έμποροι μπορούν να αντέξουν μεγάλες αγορές φορτίων, κι έτσι κάνουν πιο στοχευόμενες αγορές. Βέβαια, πάντα θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις γι αυτό καλό θα ήταν να κάνεις μια πολύ καλή έρευνα αγοράς, για τον επιχειρηματία που θα επιλέξεις.