Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric

To CNG είναι έως και 60% πιο οικονομικό σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα

CNG: Επένδυση για το μέλλον!

Διαβάστηκε από 4888 αναγνώστες - 8/3/2017

Είναι γεγονός πως το φυσικό αέριο ή αλλιώς CNG διεισδύει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Απόδειξη το δίκτυο των πρατηρίων που εξαπλώνεται συνεχώς, αλλά και τα νέα μοντέλα τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά, τα οποία αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς.

Με βάση όλες τις συγκρίσεις κατανάλωσης, το φυσικό αέριο αναδεικνύεται «νικητής» σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα και για αυτό ο αριθμός των οχημάτων που το χρησιμοποιούν σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξάνεται διαρκώς. Παρά το γεγονός ότι τόσο η γκάμα των αυτοκινήτων με κύριο καύσιμο το CNG, όσο και οι υποδομές για τον ανεφοδιασμό, βρίσκονται -ειδικά στην Ελλάδα- στα πρώτα στάδιά τους, τα πολλαπλά οφέλη του λεγόμενου και «πράσινου» καυσίμου (το οποίο στη χώρα μας διαθέτει η ΔΕΠΑ, με την εμπορική ονομασία Fisikon) , αυξάνουν κατακόρυφα το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων οδηγών ΙΧ, σχετικά με την επιλογή του φυσικού αερίου ως βασικού καυσίμου κίνησης για τα αυτοκίνητά τους.

Στην Ελλάδα μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση, οδήγησε και η πρόσφατη νομοθεσία, που επιτρέπει πλέον τη μετατροπή και των βενζινοκίνητων οχημάτων  αλλά και των πετρελαιοκινητήρων σε dual fuel (διπλού καυσίμου) με φυσικό αέριο, καθώς έχουν ήδη κυκλοφορήσει οχήματα αυτού του τύπου, τα οποία παρουσιάζουν και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η επιτυχία της μεθόδου συνίσταται στο ότι επιτυγχάνει σημαντική μείωση του κόστους και των ρύπων, χωρίς να μειώνεται η ιπποδύναμη και η ροπή του κινητήρα, ανεξάρτητα από το επίπεδο των στροφών που λειτουργεί.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις