Μόνο έτσι κάνεις το Αθήνα-Έβρο με 38.5 ευρώ

Διαβάστηκε από 3369 αναγνώστες - 19/12/2018

Έχεις ονειρευτεί ποτέ να κάνεις τη διαδρομή Αθήνα – Έβρο ή 1.100 χιλιόμετρα, πληρώνοντας μόλις 40 ευρώ για καύσιμα;

Δεν ανακαλύψαμε κάποια μαγική λύση που σε τηλεμεταφέρει αλλά φέρνουμε ενώπιόν σας την οικονομία που προσφέρουν οι κινητήρες φυσικού αερίου. Το CNG είναι η απόλυτη λύση για οικονομικές διαδρομές και ταξίδια κι αυτό αποδεικνύεται με απλά μαθηματικά.


Ας μιλήσουν οι αριθμοί 
Οι κινητήρες φυσικού αερίου που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά καταναλώνουν περίπου 3,5 ευρώ τα 100 χιλιόμετρα. Με δεδομένο ότι με το πήγαινέλα στη Θεσσαλονίκη θα διανύσετε περίπου 1100 χιλιόμετρα, πόσα ευρώ θα μας κοστίσει αυτή η διαδρομή; Η απάντηση που μας δίνει η απλή μέθοδος των τριών είναι 38,5 ευρώ. Το μόνο πολυέξοδο κομμάτι της διαδρομής μας θα είναι δυστυχώς τα διόδια τα οποία θα μας κοστίσουν 31 ευρώ ανά διαδρομή.

 
Συμφέρει για να πηγαίνεις στη δουλειά;
Είσαι στο δίλημμα αυτοκίνητο ή μέσα μεταφοράς για να πηγαίνεις στη δουλειά σου; Η πιο συμφέρουσα απάντηση με βενζινοκινητήρα είναι φυσικά τα μέσα μεταφοράς. Αν όμως είχες αμάξι με φυσικό αέριο τότε αλλάζουν τα δεδομένα. Πάμε πάλι για τα μαθηματικά μας λοιπόν.
 
Τα μαθηματικά... απαντούν 
Έστω ότι η δουλειά απέχει από την οικία σας 15 χιλιόμετρα άρα διανύετε καθημερινά 30 χιλιόμετρα για τα πήγαινέλα. Το κόστος με βάση την κατανάλωση των 3,5 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα ανέρχεται περίπου στο 1,10 ευρώ ημερησίως. Στις 22 εργάσιμες μέρες λοιπόν το κόστος για τη μεταφορά σας στην εργασία φτάνει τα 24,2 ευρώ. Αν αναλογιστούμε ότι η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για την Αθήνα κοστίζει 30 ευρώ τότε τα μέσα μεταφοράς κοστίζουν μεν ελαφρώς φθηνότερα, αλλά το αυτοκίνητο με το φυσικό αέριο σας προσφέρει την ελευθερία κινήσεων χωρίς μεγάλη διαφορά στην τσέπη σας.
 
Σταθμοί ανεφοδιασμού: Το μόνο αρνητικό 
Το μόνο αρνητικό που υπάρχει μέχρι στιγμής και δυσκολεύει τους κατόχους αυτοκινήτων με φυσικό αέριο είναι ο περιορισμένος αριθμός πρατηρίων ανεφοδιασμού. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 11 πρατήρια τα 6 εξ αυτών στην Αττική, 2 στη Θεσσαλονίκη, 1 στη Λάρισα, 1 στο Βόλο και 1 στη Λαμία. Δείτε αναλυτικά τα πρατήρια με ένα κλικ εδώ. Παρόλα αυτά η διαρκής αύξηση των οχημάτων με φυσικό αέριο αναμένεται να συντείνει και στην αύξηση των πρατηρίων CNG στην Ελλάδα.
 

Σχετικες Ειδησεις