Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα service των αυτοκινήτων
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα service των αυτοκινήτων

21/10/2020

Το αυτοκίνητο για πολλούς είναι απλά ένα μέσο μεταφοράς και για άλλους αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Ο χρόνος ζωής ενός αυτοκινήτου εξαρτάται άμεσα από τη συντήρησή του, εξάλλου δεν είναι τυχαίο το ρητό «των φρονίμων τα παιδιά πριν χαλάσει ... κάνουν service».

Είτε έχετε καινούριο είτε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, αν το θέλετε αξιόπιστο και ασφαλές τότε θα πρέπει να τηρείτε με συνέπεια τα διανυθέντα χιλιόμετρα ή τα χρονικά διαστήματα του service, όπως αυτά προβλέπονται από τον κατασκευαστή τους. Το μικρό ή περιοδικό service τυπικά πρέπει να γίνεται ετησίως ή ανά 15.000 χλμ, το μεγάλο service στα δύο χρόνια ή αντίστοιχα στα 25.000-30.000 χλμ και το πλήρες service στα 5 με 6 χρόνια ή στα 100.000 χλμ. Κάθε κατασκευαστής έχει διαφορετικά χρονικά όρια των service οπότε τα χρονικά διαστήματα είναι κατά προσέγγιση.

Κοινοποίησέ το »



Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά ξεχωριστά σε κάθε service ανάλογα αν έχετε καινούριο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. 

Αν το αυτοκίνητο σας είναι καινούριο τότε θα πρέπει να τηρηθεί η τυπική διαδικασία με την πάροδο ενός έτους ή το πέρας των 15.000 χλμ ή όποιο από τα δυο έρθει πρώτο. Ενδέχεται το πρώτο service να είναι μέσα στην εγγύηση του αυτοκινήτου σας και μπορείτε να το πάτε προς επισκευή σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία του κατασκευαστή σας. Αν δεν έχετε εγγύηση τότε δεν είστε υποχρεωμένοι να το πάτε για service σε αντιπροσωπεία του κατασκευαστή αλλά σε απλό συνεργείο, με τη προσοχή σας να είναι στραμμένη στην ποιότητα των ανταλλακτικών που χρησιμοποιεί το συνεργείο και πάντα συμβατά με τον κατασκευαστή. Αναφορικά το μικρό service περιλαμβάνει αλλαγή λαδιών, αλλαγή φίλτρου λαδιού και διαγνωστικό έλεγχο. 


Όπως και το πρώτο service έτσι και το δεύτερο αφού διανύσετε πλάι του άλλους 12 μήνες ή ξεπεράσετε τα 25.000 με 30.000 χιλιόμετρα μπορείτε είτε αν σας καλύπτει η εγγύηση σας να στραφείτε σε αντιπροσωπεία του κατασκευαστή ή σε απλό συνεργείο. Στα νέα μοντέλα η παρακολούθηση του χρόνου της υλοποίησης του service μπορεί να γίνεται και χωρίς τον έλεγχο του βιβλίου service καθώς υπάρχει ένδειξη που αναβοσβήνει στην LCD οθόνη ή μπορεί να συμπίπτει με το ΚΤΕΟ.



Το μεγάλο service περιλαμβάνει αλλαγή λαδιών, αλλαγή φίλτρο αέρος, αλλαγή φίλτρου βενζίνης, αλλαγή φίλτρου λαδιού και καμπίνας, αλλαγή μπουζί, τοποθέτηση καθαριστικού παρμπρίζ, έλεγχος των φώτων και έλεγχος του συστήματος φόρτισης, του συστήματος διεύθυνσης, του συστήματος πέδησης.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις