Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ελαστικά, υαλοκαθαριστήρες, φαρμακείο: Δεν τα ξεχνάμε

Ελαστικά, υαλοκαθαριστήρες, φαρμακείο: Δεν τα ξεχνάμε

1/8/2022

Κατάσταση και πίεση ελαστικών

Κοινοποίησέ το »

Η πίεση του αέρα των ελαστικών μεταβάλλεται όλο το χρόνο, αναλόγως της θερμοκρασίας που επικρατεί. Καλό είναι να την ελέγχουμε τακτικά καθώς τόσο η μικρότερη, όσο και η μεγαλύτερη πίεση, έχουν ως αποτέλεσμα την πρόωρη φθορά των ελαστικών. Εκτός αυτού, παρατηρούμε για τυχόν ρωγμές στο πέλμα και τα πλαϊνά τους, ενώ προσέχουμε μήπως έχουμε πατήσει κάποιο καρφί ή βίδα, που μπορεί να έχει μείνει σφηνωμένο στο λάστιχο, με αποτέλεσμα να χάνεται σιγά-σιγά ο αέρας.
Ελέγχουμε επίσης και τη ρεζέρβα, ενώ παράλληλα φροντίζουμε να έχουμε μαζί και γρύλο, για την περίπτωση που κλατάρει κάποιο ελαστικό στο δρόμο.



Υαλοκαθαριστήρες
Παρόλο που συνήθως αντικαθιστούμε τους υαλοκαθαριστήρες το χειμώνα, καλό είναι να τους ελέγξουμε και να σιγουρευτούμε πως καθαρίζουν καλά το παρμπρίζ. Φανταστείτε να τύχει μία ξαφνική καλοκαιρινή μπόρα την ώρα που ταξιδεύετε στον αυτοκινητόδρομο, και οι υαλοκαθαριστήρες να αφήνουν θολά σημεία, περιορίζοντας την ορατότητά σας! Εκτός αυτού, προσέχουμε μήπως τα λαστιχάκια είναι φθαρμένα, με κίνδυνο να δημιουργηθούν γρατζουνιές στο κρύσταλλο από το μεταλλικό τμήμα των υαλοκαθαριστήρων.

Φαρμακείο
Ευχόμαστε να μην χρειαστεί ποτέ, αλλά επειδή δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια των διακοπών, πρέπει αυτό να είναι πλήρες, και τα τυχόν φάρμακα να μην έχουν λήξει.

Δεν πρέπει να παραλείπουμε πως τα service πρέπει να γίνονται στην ώρα τους όλο το χρόνο, και όχι μόνο πριν το ταξίδι, καθώς οι ζημιές τυχαίνουν σε ανύποπτο χρονικό διάστημα. Ελέγχοντας τα παραπάνω, μπορείτε να είστε σίγουροι πως το αυτοκίνητό σας είναι έτοιμο για το καλοκαίρι και τις εξορμήσεις που θα κάνετε, τόσο σε κοντινή όσο και μακρινή απόσταση.

Εσείς κάνετε προληπτικούς ελέγχους πριν το καλοκαίρι ή το χειμώνα, ή προγραμματίζετε συντήρηση μόνο βάση χιλιομέτρων, ανεξαρτήτου χρονικής περιόδου;