Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Καθάρισε το αυτοκίνητό σου από μικρόβια, μύκητες και αλλεργιογόνους παράγοντες...

Τι πρέπει να ξέρω για τον βιολογικό καθαρισμό

Διαβάστηκε από 5215 αναγνώστες - 7/3/2017

Ποια η διαφορά του βιολογικού καθαρισμού από το απλό καθάρισμα «μεσα-έξω»; Πότε πρέπει να το κάνεις; Πόσο χρονοβόρο είναι και πόσο κοστίζει;

Τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός
Ο βιολογικός καθαρισμός είναι βαθύς και ποιοτικός καθαρισμός με στόχο την ουσιαστική απολύμανση και καθαριότητα του εσωτερικού του αυτοκινήτου μας. Για την απομάκρυνση των μικροβίων και καταλοίπων από όλα τα σημεία του αυτοκινήτου, χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα ψεκασμού – τριβής και ταυτόχρονης αναρρόφησης υγρών – στερεών. Πολλές εταιρείες προβαίνουν στην αφαίρεση των καθισμάτων κατά τη διάρκειά του, κάτι που πρέπει να προτιμάται εάν το κόστος το επιτρέπει. Γίνεται αποκλειστικά με χρήση οικολογικών, υποαλλεργικών προϊόντων με ουδέτερο Ph και χωρίς λευκαντικά, ώστε να είναι φιλικά τόσο στους επιβάτες όσο και στις επιφάνειες που καθαρίζονται. Το αποτέλεσμα πέραν της καθαριότητας είναι και η αποφυγή οσμών που κάνουν την παραμονή στο αυτοκίνητο επικίνδυνη πέρα από δυσάρεστη.

Τι περιλαμβάνει  ο βιολογικός καθαρισμός
Καθότι σαφώς πιο ενδελεχής και λεπτομερής από ένα τυπικό σκούπισμα του εσωτερικού, ο βιολογικός καθαρισμός απαιτεί πολύ περισσότερη ώρα και ειδικά υλικά. Επίσης, ο τύπος των επενδύσεων του αυτοκινήτου παίζει το ρόλο του, καθώς σε αντίθεση με το πιο εύκολο στο καθάρισμα δέρμα, το ύφασμα είναι εξαιρετική φωλιά μικροοργανισμών που πρέπει άμεσα να μετακομίσουν εκτός του αυτοκινήτου.
Η αρχή γίνεται με τη χρήση αέρα υπό πίεση σε όλο το εσωτερικό του αυτοκινήτου, με στόχο να φύγει τόσο η σκόνη όσο και τα διάφορα κατακάθια ακόμα και στις ενώσεις των επενδύσεων. Καθαρίζονται επίσης και οι αεραγωγοί του συστήματος εξαερισμού, καθώς και αυτοί αποτελούν ιδανική κρυψώνα μικροβίων. Ακολουθεί ο ψεκασμός των επιφανειών του αυτοκινήτου με διάφορα ειδικά καθαριστικά ανάλογα με το υλικό τους, και ο καθαρισμός τους με ειδικό βουρτσάκι που δεν αφήνει σημάδια αλλά σηκώνει ακόμα και τις πιο επίμονες βρωμιές. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στα καθίσματα και τη μοκέτα του αυτοκινήτου, όπως και στο χώρο των αποσκευών, πάντα με ειδική σκούπα να ρουφάει όλα τα υπολείμματα αφήνοντας το εσωτερικό αγνώριστο.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τον καθαρισμό των ζωνών ασφαλείας και τη χρήση χημικού καθαρισμού στους αεραγωγούς του αυτοκινήτου. Προτείνεται η ταυτόχρονη αντικατάσταση των φίλτρων της καμπίνας, καθώς και αυτά έχουν την τάση να συλλέγουν διάφορα.. ενοχλητικά και βρωμερά στοιχεία κατά τη χρήση τους.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις