Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Απλός ή βιολογικός καθαρισμός;

30/10/2018

Πες μου τι λεκέδες έχεις να σου πω τι καθαρισμό χρειάζεσαι. Διαφορές μεταξύ απλού πλυσίματος και βιολογικού καθαρισμού. Πόσο κοστίζει και πόσο αποτελεσματικός είναι;

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας είναι κατασκευασμένο από τόσα διαφορετικά υλικά και έχει τόσες κρυφές ακμές και γωνίες που το ουσιαστικό του καθάρισμα δεν είναι εύκολη διαδικασία..Το σύνηθες αποτέλεσμα είναι ότι κάθε φορά που οδηγούμε ή μεταφέρουμε επιβάτες, το κάνουμε σε ένα περιβάλλον που ναι μεν δείχνει καθαρό, αλλά βρίθει από μικροοργανισμούς, κάτι που δεν έρχεται μόνο με ενοχλητικές αλλά αδύνατο να εντοπιστούν μυρωδιές, αλλά και πηγές μολύνσεων..

Η λύση είναι ένας σωστός βιολογικός καθαρισμός του αυτοκινήτου, με υποαλλεργικά προϊόντα, που ταυτόχρονα μπορεί να μεταμορφώσει και την εικόνα του εσωτερικού του αυτοκινήτου μας.
 
Τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός. Ποιες οι διαφορές από το γνωστό «μέσα-έξω»;.

Ο βιολογικός καθαρισμός είναι βαθύς και ποιοτικός καθαρισμός με στόχο την ουσιαστική απολύμανση και καθαριότητα του εσωτερικού του αυτοκινήτου μας. Για την απομάκρυνση των μικροβίων και καταλοίπων από όλα τα σημεία του αυτοκινήτου, χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα ψεκασμού – τριβής και ταυτόχρονης αναρρόφησης υγρών – στερεών.

Πολλές εταιρείες προβαίνουν στην αφαίρεση των καθισμάτων κατά τη διάρκειά του, κάτι που πρέπει να προτιμάται εάν το κόστος το επιτρέπει. Γίνεται αποκλειστικά με χρήση οικολογικών, υποαλλεργικών προϊόντων με ουδέτερο Ph και χωρίς λευκαντικά, ώστε να είναι φιλικά τόσο στους επιβάτες όσο και στις επιφάνειες που καθαρίζονται. Το αποτέλεσμα πέραν της καθαριότητας είναι και η αποφυγή οσμών που κάνουν την παραμονή στο αυτοκίνητο επικίνδυνη πέρα από δυσάρεστη.

Τι περιλαμβάνεις ένας ολοκληρωμένος  βιολογικός καθαρισμός.
Καθότι σαφώς πιο ενδελεχής και λεπτομερής από ένα τυπικό σκούπισμα του εσωτερικού, ο βιολογικός καθαρισμός απαιτεί πολύ περισσότερη ώρα και ειδικά υλικά. Επίσης, ο τύπος των επενδύσεων του αυτοκινήτου παίζει το ρόλο του, καθώς σε αντίθεση με το πιο εύκολο στο καθάρισμα δέρμα, το ύφασμα είναι εξαιρετική φωλιά μικροοργανισμών που πρέπει άμεσα να μετακομίσουν εκτός του αυτοκινήτου.
Η αρχή γίνεται με τη χρήση αέρα υπό πίεση σε όλο το εσωτερικό του αυτοκινήτου, με στόχο να φύγει τόσο η σκόνη όσο και τα διάφορα κατακάθια ακόμα και στις ενώσεις των επενδύσεων. Καθαρίζονται επίσης και οι αεραγωγοί του συστήματος εξαερισμού, καθώς και αυτοί αποτελούν ιδανική κρυψώνα μικροβίων. Ακολουθεί ο ψεκασμός των επιφανειών του αυτοκινήτου με διάφορα ειδικά καθαριστικά ανάλογα με το υλικό τους, και ο καθαρισμός τους με ειδικό βουρτσάκι που δεν αφήνει σημάδια αλλά σηκώνει ακόμα και τις πιο επίμονες βρωμιές. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στα καθίσματα και τη μοκέτα του αυτοκινήτου, όπως και στο χώρο των αποσκευών, πάντα με ειδική σκούπα να ρουφάει όλα τα υπολείμματα αφήνοντας το εσωτερικό αγνώριστο.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τον καθαρισμό των ζωνών ασφαλείας και τη χρήση χημικού καθαρισμού στους αεραγωγούς του αυτοκινήτου. Προτείνεται η ταυτόχρονη αντικατάσταση των φίλτρων της καμπίνας, καθώς και αυτά έχουν την τάση να συλλέγουν διάφορα.. ενοχλητικά και βρωμερά στοιχεία κατά τη χρήση τους.
 
Tips για εγγυημένη δουλειά αλλά και ποιότητα.
Πριν επιλέξουμε κατάστημα και επαγγελματία για να καθαρίσουμε «βιολογικά» το αυτοκίνητο μας πρέπει να ξέρουμε τα εξής:
  • Είναι καλύτερο να επιλέξουμε ένα επώνυμο κατάστημα. Μπορούμε να ζητήσουμε δείγματα της εργασίας του και να συζητήσουμε αναλυτικά το τι καθαρισμός θα γίνει, ώστε να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα της εργασίας θα μας ικανοποιήσει.
  • Τα προϊόντα καθαρισμού του καταστήματος πρέπει να είναι επώνυμα, ποιοτικά και προπαντός φιλικά προς τον άνθρωπο.
  • Πέρα από την επωνυμία σημαντική είναι και η εμπειρία καθώς και η φήμη του επαγγελματία. Αν βλέπουμε ότι πολύς κόσμος εμπιστεύεται έναν επαγγελματία ή αν κάποιος που εμπιστευόμαστε ήταν ικανοποιημένος από την εργασία που έγινε, αυτό αποτελεί εγγύηση ότι θα μείνουμε ικανοποιημένοι και εμείς.
 
Πόσο κοστίζει, κάθε πότε πρέπει να γίνεται και πόσο χρόνο χρειάζεται.
Για να καθαριστεί πλήρως το αυτοκίνητο σας από μικρόβια, μύκητες και αλλεργιογόνα απαιτούνται γύρω στις 2 με 4 ώρες, αναλόγως και τα μηχανήματα της επιχείρησης που θα το αναλάβει. Να σημειώσουμε πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο προγραμματισμός ραντεβού για αποφυγή ταλαιπωρίας.
Το κόστος κυμαίνεται από 50 ευρώ στη καλύτερη περίπτωση της αγοράς και φτάνει μέχρι τα 100 αναλόγως και τις υπηρεσίες που προβλέπονται.  Η συχνότητα είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα και επηρεάζεται άρδην από τη χρήση του αυτοκινήτου και την περιοχή όπου διανύει τα περισσότερα χιλιόμετρα. Ένα λογικό χρονικό πλαίσιο είναι μία φορά κάθε 2 χρόνια εφόσον το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις