autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Η DS Automobiles παρουσιάζει το νέο μονοθέσιο DS E-TENSE FE25

Η DS Automobiles παρουσιάζει το νέο μονοθέσιο DS E-TENSE FE25

21/10/2024

Formula E σεζόν 11: Η DS Automobiles παρουσιάζει το νέο μονοθέσιο DS E-TENSE FE25

  • Με λιγότερο από τρεις εβδομάδες να απομένουν πριν από την έναρξη των επίσημων δοκιμών (από 4 έως 7 Νοεμβρίου) για την 11η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E, η DS Automobiles και η PENSKE AUTOSPORT παρουσίασαν το τρίτης γενιάς μονοθέσιο DS E-TENSE FE25
 
  • Με ανανεωμένη σχεδίαση, πιο αεροδυναμικό αμάξωμα, τετρακίνηση και νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης που αναπτύχθηκε από την DS Performance, το DS E-TENSE FE25 θα είναι ο άσος στο μανίκι της γαλλοαμερικανικής ομάδας
 
  • Το νέο μονοθέσιο Gen3 Evo στα χρώματα DS PENSKE θα οδηγήσουν τη νέα σεζόν ο μοναδικός δύο φορές πρωταθλητής του θεσμού, Jean-Eric Vergne, μαζί με τον ταλαντούχο Γερμανό οδηγό Maximilian Günther

Διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα μετάδοσης κίνησης

Η DS Automobiles είναι έτοιμη να ζήσει ένα ιστορικό και συμβολικό ορόσημο. Έχοντας συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E από τη 2η σεζόν του, ο Γάλλος premium κατασκευαστής –με δύο νταμπλ ήδη στο ενεργητικό του (πρωταθλήματα οδηγών και ομάδων το 2019 και το 2020)– θα αντιμετωπίσει στη 10η σεζόν του στο πρωτάθλημα Formula E, ένα έντονο συναγωνισμό με στόχο την κορυφή.

Η DS Automobiles που συνεργάζεται με την αμερικανική ομάδα PENSKE AUTOSPORT από το 2022, αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα το νέο Gen3 Evo DS E-TENSE FE25, το οποίο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στη Βαλένθια της Ισπανίας από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια των δοκιμών προετοιμασίας για την 11η σεζόν.

Με βαθύ μαύρο χρώμα που χαρακτηρίζεται από χρυσές ρίγες, το DS E-TENSE FE25 διαθέτει επίσης ένα ολοκαίνουργιο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αυτή η μονάδα προηγμένης τεχνολογίας, η οποία αναπτύχθηκε από την DS Performance για δύο χρόνια, ενσωματώνει όλη την ηλεκτρική τεχνογνωσία από το αγωνιστικό τμήμα της DS Automobiles.

Ο πρώτος γύρος θα γίνει στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας στις 7 Δεκεμβρίου 2024.

Σε συνδυασμό με τετρακίνηση (σε λειτουργία 350 kW) και νέα ελαστικά για τη διασφάλιση της βέλτιστης πρόσφυσης, το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης –που αποτελείται από μετατροπέα, κιβώτιο ταχυτήτων και κινητήρα– θα είναι πιο αποδοτικό από τον προκάτοχό του και πιο άνετο στην οδήγηση.

Με τον Jean-Eric Vergne, τον μοναδικό δύο φορές πρωταθλητή της Formula E και κάτοχο του ρεκόρ με τις περισσότερες pole positions στον θεσμό, καθώς και τον ταλαντούχο Maximilian Günther στο τιμόνι, το DS E-TENSE FE25 αναμένεται να οδηγήσει την ομάδα DS PENSKE σε νέα επίπεδα διάκρισης.

Οι στόχοι για την γαλλοαμερικανική ομάδα είναι ξεκάθαροι: Να συνεχίσει τις εξαιρετικές επιδόσεις που παρατηρήθηκαν στις κατατακτήριες (η DS PENSKE κατέχει το ρεκόρ για τον αριθμό των εκκινήσεων στην πρώτη σειρά στη 10η σεζόν), να βελτιώσει τον αγωνιστικό ρυθμό της, να μπει ανάμεσα στους καθιερωμένους ηγέτες του πρωταθλήματος και να σημειώσει τον μέγιστο αριθμό με τερματισμούς στο βάθρο.

Αφού οι δοκιμές στη Βαλένθια δώσουν επίσημα το πράσινο φως για την 11η σεζόν, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E της ABB FIA θα ξεκινήσει έχοντας στο ημερολόγιό του 17 αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Βασικά χαρακτηριστικά του μονοθέσιου και της εταιρείας

  • Σύστημα κίνησης που αναπτύχθηκε από την DS Performance
  • Τετρακίνηση 350 kW
  • Εμπρόσθιος κινητήρας (250 kW) και πίσω κινητήρας (350 kW)
  • Μέγιστη ισχύς: 350 kW (476 ίπποι)
  • Τελική ταχύτητα: 280 χλμ./ώρα (βελτιστοποιημένη για πίστες σε δρόμους πόλεων)
  • Επιτάχυνση από 0 έως 100 χλμ./ώρα: λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα
  • Ηλεκτρικό σύστημα πέδησης τεσσάρων τροχών (Brake-By-Wire)
  • Ικανότητα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση: 600 kW
  • Το 50% της ενέργειας που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα προέρχεται από την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ

Eugenio Franzetti, DS Performance Director:
«Για την DS Automobiles, αυτή η σεζόν έχει μεγαλύτερη σημασία από έναν τίτλο. Πρώτα απ ' όλα, ξεκινάμε τη 10η σεζόν μας στην Formula E! Από το 2015, η DS έχει συμμετάσχει σε 121 αγώνες, έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους πρωταθλήματος, 16 νίκες, 51 βάθρα και 24 pole positions – κάτι που είναι πραγματικά εξαιρετικό. Επιπλέον, τώρα παρουσιάζουμε ένα αυτοκίνητο που έχει ολοκαίνουργια σχεδίαση και νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης που αναπτύχθηκε από την DS Performance. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τον τεράστιο όγκο εργασίας που έκαναν οι μηχανικοί και οι μηχανολόγοι μας τα τελευταία δύο χρόνια. Το DS E-TENSE FE25 θα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για εμάς για να φέρουμε μερικές μεγάλες επιτυχίες στην DS PENSKE.»


Βασικά στοιχεία από τότε που η DS Automobiles συμμετέχει στη Formula E:
• 121 αγώνες
• 4 τίτλοι πρωταθλήματος
• 16 νίκες
• 51 βάθρα
• 24 pole positions
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις