autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τις τιμές των προσφορών στο Leasing;

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τις τιμές των προσφορών στο Leasing;

25/9/2024

Τα μισθώματα εξαρτώνται από τις εκπτώσεις που προσφέρουν οι εταιρίες αυτοκινήτων
Καλύτερες τιμές Leasing σε ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα
Συμμαχίες με θυγατρικές τους εισαγωγικές για προώθηση συγκεκριμένων μοντέλων
Κοντινές προσφορές για τα best seller: ακριβώς ίδια τιμή για το Clio από Avis και Hertz

ΝΕΟ: Τιμές Leasing για όλα τα μοντέλα >>
Δείτε ποια μοντέλα & ποιες εταιρείες ΔΕΝ συμφέρουν

-Τα μισθώματα εξαρτώνται από τις εκπτώσεις που προσφέρουν οι εταιρίες αυτοκινήτων

Η αγορά της μακροχρόνιας μίσθωσης Leasing έχει φτάσει στη χώρα μας αισίως στο 65%,  και με τις τάσεις διεύρυνσης της ψαλίδας έναντι της παραδοσιακής πώλησης να είναι μονίμως αυξητικές. Είναι όμως η συγκεκριμένη αγορά απολύτως ανεξάρτητη από τις ίδιες τις εταιρίες αυτοκινήτων και τα τμήματα πωλήσεων τους; Αντιθέτως: οι τιμές μίσθωσης ενός νέου μοντέλου, εξαρτώνται κατά πολύ εκτός από την ίδια την εταιρία μίσθωσης, και από τις εμπορικές πολιτικές των εισαγωγικών που φέρνουν τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα. Οι προσφορές για τα μισθώματα είναι απολύτως ανάλογες της αξίας των αυτοκινήτων. Έτσι, δεν προκαλεί καμία αίσθηση το γεγονός ότι αν κάποια εισαγωγική αυτοκινήτων αποφασίσει να ρίξει την τιμή σε ένα από τα μοντέλα της προκειμένου να το πουλήσει μαζικά στις εταιρίες Leasing, αυτό θα έχει άμεσο αντίκρισμα και στην τιμή του μισθώματος. Οι εταιρίες Leasing θα μετακυλήσουν-το πιθανότερο-την αυξημένη έκπτωση, μειώνοντας αντίστοιχα την τιμή του μηνιαίου μισθώματος προς τους πελάτες τους.

Καλύτερες τιμές Leasing σε ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα

Από την άλλη, σημαντικό ρολό στη διαμόρφωση των προσφορών παίζουν και οι λεγόμενες «προαγορές» των εταιριών μισθώσεων. Οι τελευταίες, προβαίνουν συχνά σε μαζικές(προ) αγορές από τις εταιρίες αυτοκινήτων προκειμένου έτσι να κερδίσουν καλύτερες τιμές, αλλά και για να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα αυτοκίνητα σε συγκεκριμένες «εμπορικές» κατηγορίες για τους πελάτες τους. Ειδικά με τις ανωμαλίες στους χρόνους παράδοσης που παρατηρούνται όλο το τελευταίο διάστημα, το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Έτσι, είναι λογικό, να προτείνουν προς μίσθωση-και ανάλογα την κατηγορία που ενδιαφέρει τον πελάτη τους-ένα από τα αυτοκίνητα του στοκ τους. Αν λοιπόν ο υποψήφιος μισθωτής ζητήσει πχ ένα αυτόματο Opel Corsa, μπορεί να του προτείνουν ένα αντίστοιχο αυτόματο Citroen C3 από το στοκ τους, ετοιμοπαράδοτο, και μάλιστα σε τιμή «promotion».

Συμμαχίες με θυγατρικές τους εισαγωγικές για προώθηση συγκεκριμένων μοντέλων

Εξετάζοντας όλα αυτά τα δεδομένα που διαμορφώνουν την αγορά Leasing στη χώρα μας, αναμενόμενο και εύκολα κατανοητό είναι ότι, αν μια εταιρία Leasing είναι θυγατρική (ανήκει στον ίδιο όμιλο) με μια εισαγωγική εταιρία αυτοκινήτων, τότε είναι λογικό να προωθεί επί το πλείστον την «πραμάτεια» της, δηλαδή τα μοντέλα που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη πολιτική φυσικά δεν είναι απόλυτη, και λειτουργεί με διακριτικό τρόπο, καθώς προφανώς καμία εταιρία Leasing δεν θέλει με τίποτα να αποκλείσει πελάτες με διαφορετικές προτιμήσεις.

Κοντινές προσφορές για τα best seller: ακριβώς ίδια τιμή για το Clio από Avis και Hertz

Πολύ συχνό είναι από την άλλη το φαινόμενο, τα best seller της αγοράς-που ζητιούνται κατά κόρον και από τους πελάτες Leasing-να έχουν κοντινές τιμές προσφοράς από εταιρία σε εταιρία Leasing.Είναι αναμενόμενο από τους «παρόχους κινητικότητας» οι πελάτες τους να κάνουν εκτεταμένη έρευνα αγοράς όταν πρόκειται για τα διαδεδομένα μοντέλα «runner». Έτσι, φροντίζουν να μην έχουν μεγάλη απόκλιση από τον ανταγωνισμό τους σε τέτοια συγκεκριμένα αυτοκίνητα, προκειμένου να μη χάνουν συμβόλαια.  Θα βρει λοιπόν κάνεις στην αγορά μοντέλα όπως το Renault Clio, σε βασική μορφή εξοπλισμού και στον κινητήρα των 90 ίππων, στην ιδία σχεδόν τιμή προσφοράς από ανταγωνιστικές μεταξύ τους εταιρίες μίσθωσης: η Avis και η Hertz προσφέρουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με περίπου 4.000 ευρώ προκαταβολή και περί τα 205 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα για περίοδο 4 ετών και 15.000 χλμ. το χρόνο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε