autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Σε αφορά η εμπορικότητα ενός μοντέλου αν το πάρεις με leasing;

Σε αφορά η εμπορικότητα ενός μοντέλου αν το πάρεις με leasing;

22/10/2024

Ένα εύκολο και εμπορικό αυτοκίνητο έχει καλύτερη αντιμετώπιση από τις εταιρίες leasing
Η ευκολία στη διαχείριση (συντήρηση/μεταπώληση) έχει θετικό αντίκτυπο στο μίσθωμα
Ένα πιο «ειδικό» αυτοκίνητο σε συμφέρει να το κάνεις μίσθωση αντί αγορά
Όμως δε σε βολεύει η εξαγορά, καλύτερα το μπαλάκι της μεταπώλησης στην εταιρία

ΝΕΟ: Τιμές Leasing για όλα τα μοντέλα >>
Δείτε ποια μοντέλα & ποιες εταιρείες ΔΕΝ συμφέρουν

Ένα εύκολο και εμπορικό αυτοκίνητο έχει καλύτερη αντιμετώπιση από τις εταιρίες leasing

Ήρθε η ώρα της απόφασης για το ποιο θα είναι το νέο σου αυτοκίνητο. Είτε ανήκεις στο 65% και πλέον που το αποκτά με τη μέθοδο του leasing, είτε αποφασίσεις να το αποκτήσεις με την πιο «παραδοσιακή» αγορά, θα πρέπει να έχεις κατασταλάξει στις βασικές «προδιαγραφές» που θες να έχει (κατηγορία, αμάξωμα, καύσιμο κλπ), και να «φιλτράρεις» έτσι τις επιλογές σου σε κατασκευαστή και μοντέλο. Η εμπορικότητα είναι ένας παράγοντας που αρκετοί από τους αγοραστές έχουν ψηλά στα κριτήρια επιλογής τους, με τη λογική της εύκολης μεταπώλησης ή της εξασφάλισης πληθώρας λύσεων after sales σε βάθος χρόνου.

Mάλιστα το τελευταίο κριτήριο, είναι ένα αρκετά σοβαρό στοιχείο που λαμβάνουν υπόψην τους και οι εταιρίες ενοικιάσεων: Ένα «εύκολο» εμπορικό αυτοκίνητο, εύκολο δηλαδή στη συντήρηση και στη μεταπώληση, είναι το ιδανικό περιουσιακό στοιχείο για μια εταιρεία leasing, που θα κληθεί να το διαχειριστεί μετά το πέρας της χρήσης του από τον μισθωτή.

Η ευκολία στη διαχείριση (συντήρηση/μεταπώληση) έχει θετικό αντίκτυπο στο μίσθωμα

Το τελευταίο σημείο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τους πελάτες: Ένα αυτοκίνητο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα θελκτικό για τις εταιρίες μακροχρόνιας μίσθωσης. Τα μειωμένα λειτουργικά έξοδα, σε συνδυασμό με την ελαχιστοποίηση του ρίσκου στην εξεύρεση νέου αγοραστή από την εταιρία κατά την λήξη της σύμβασης μίσθωσης, έχουν τις περισσότερες φορές ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο και στο μίσθωμα που θα κληθεί να πληρώσει ο τελικός πελάτης. Υπό αυτή την έννοια, συμφέρει τον καθένα μας να πάρει με leasing ένα από τα μοντέλα που πουλάνε καλά, όπως πχ Opel Corsa, Citroen C3 κλπ, καθώς αυτά τα πιο συνηθισμένα μοντέλα έχουν συχνά και τις ανταγωνιστικότερες τιμές μίσθωσης.

Ένα πιο «ειδικό» αυτοκίνητο σε συμφέρει να το κάνεις μίσθωση αντί αγορά

Όμως και στον αντίποδα, ένα μοντέλο το οποίο δεν είναι και πολύ συνηθισμένο στους ελληνικούς δρόμους, όπως ένα Peugeot 508 ή ένα τετρακίνητο Nissan X-Trail AWD, αξίζει και αυτό να το πάρει κανείς με leasing, για διαφορετικούς λόγους: Θα μπορέσει έτσι να χαρεί ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, που όμως σε άλλη περίπτωση δεν θα επέλεγε εύκολα να αγοράσει, φοβούμενος τη δυσκολία που θα συναντούσε κατά τη μεταπώληση του, όντας μεν ποιοτικό, αλλά σαφώς λιγότερο «εμπορικό».

Με τον τρόπο αυτό, θα πετάξει το μπαλάκι της μεταπώλησης στην εταιρία μισθώσεων, η οποία θα κληθεί να διαχειριστεί τι θα το κάνει τελειώνοντας το συμβόλαιο του πελάτη. Μπορεί η ανωτέρω «υπηρεσία» να κοστολογηθεί λίγο παραπάνω από την εταιρεία leasing (αν εκείνη αποφασίσει να μετακυλήσει το ρίσκο της δυσκολίας μεταπώλησης μέσω ενός αυξημένου μισθώματος), όμως μάλλον αξίζει τον κόπο και είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να αποκτήσεις στην Ελλάδα τέτοια αυτοκίνητα στις μέρες μας.

Όμως δε σε βολεύει η εξαγορά, καλύτερα το μπαλάκι της μεταπώλησης στην εταιρία

Προϋπόθεση βέβαια για να ισχύσουν όλα αυτά, είναι η σύμβαση να μην προβλέπει την εξαγορά του αυτοκινήτου στο τέλος της μίσθωσης, αλλά όντως η «καυτή πατάτα» να παραμείνει στα χέρια της εταιρίας μίσθωσης και εσύ απλά να επιλέξεις ποιο θα είναι το επόμενο σου αυτοκίνητο! Περισσότερο ή λιγότερο εμπορικό, ειδικής ή συνηθισμένης κατηγορίας, ασυνήθιστου ή «πολυφορεμένου» χρώματος. Δεν θα έχει ιδιαίτερη σημασία, σε μια πιο σύντομη «σχέση» που δεν θα... παντρευτείς!

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις