Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Έρευνα: Κορυφαία σχέση κόστους - ιπποδύναμης για το Ford Mustang

27/10/2020

Οι λάτρεις της δυναμικής οδήγησης κοπιάστε. Πόσο συχνά έχετε αναζητήσει ένα αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος; Σε σχετική έρευνα το Ford Mustang κυριαρχεί, δεν παίζει όμως μπάλα... μόνο του.

Ποιο δημοφιλές νέο σε κυκλοφορία αυτοκίνητο έχει περισσότερα άλογα αλλά ταυτόχρονα δεν κοστίζει αρκετά; Σε σχετική έρευνα της γερμανικής ιστοσελίδας carwow.de αξιολογήθηκαν πάνω από 230.000 μοντέλα σε διάστημα ενός μήνα. Για να θεωρηθεί ένα αυτοκίνητο δημοφιλές και να περάσει στο τελικό στάδιο κρίσης έπρεπε να έχει επιλεγεί τουλάχιστον από δέκα διαφορετικούς πελάτες.
 
Σε δεύτερο στάδιο, καθορίστηκε ποια αυτοκίνητα προσφέρουν τη μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με την τιμή αγοράς. Θεμέλιο για το τιμολόγιο είναι τα κόστη συμπεριλαμβανομένων των εκπτώσεων και των ασφαλίστρων (πάντα στην γερμανική αγορά), καθώς και η μέση απόδοση των μοντέλων.
 
Πρωτοπόρο στην συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης είναι το Ford Mustang GT 450 ίππων με κινητήρα V8 (τιμή: από 46.595 ευρώ), στο οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάθε άλογο κοστίζει 111 ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Hyundai i30 N (τιμή: από 33.436 ευρώ). Ο δίλιτρος κινητήρας του αποδίδει 275 ίππους, καθένας εκ των οποίων κοστίζει 117 ευρώ. Τρίτο είναι το Ford Fiesta ST (τιμή: από 24.029 ευρώ με τρικύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρου και ισχύ στους 200 ίππους. Για αυτό το σπορ μικρό αυτοκίνητο, απαιτούνται 121 ευρώ για κάθε άλογο.


 
Στην άλλη πλευρά της κατάταξης, μεταξύ των τριών κορυφαίων αυτοκινήτων όπου πρέπει να πληρώσετε περισσότερο για μια ιπποδύναμη είναι ένα Opel, το ηλεκτρικό Opel Zafira-e Life. Με απόδοση 136 ίππους, οι τιμές ξεκινούν από 52.444 ευρώ, άρα στο Zafira-e Life κάθε άλογο κοστίζει 359 ευρώ. Βέβαια, πρέπει να λάβουμε υπόψη και τον οικολογικό χαρακτήρα που έχει το αυτοκίνητο
 
Στη δεύτερη θέση μεταξύ των αυτοκινήτων των οποίων η απόδοση κοστίζει περισσότερο, στην κορυφή είναι το Porsche 911 Turbo ως κάμπριο (τιμή: από 194.035 ευρώ, με τουλάχιστον 580 ίππους από έναν εξακύλινδρο μπόξερ κινητήρα. Κάθε άλογο κοστίζει 363 ευρώ. Η τρίτη θέση πηγαίνει στο Range Rover (τιμή από 105.375 ευρώ με τουλάχιστον 300 ίππους. Στο συγκεκριμένο SUV, ένας ίππος αξίζει 320 ευρώ.


 
Προφανώς, η λίστα που αποτέλεσε πηγή της ιστοσελίδας δεν περιλαμβάνει ευρεία γκάμα αυτοκινήτων, παρά μόνο τα λεγόμενα δημοφιλή. Σε κάθε περίπτωση, δίνεται μία πρώτη εντύπωση στην οποία το Ford Mustang GT 450 έχει περίοπτη θέση.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις