16 φωτογραφίες »

Οι πιο εμβληματικές αεροτομές που γνωρίσαμε

Διαβάστηκε από 3059 αναγνώστες - 24/12/2020

Αεροτομή: Ο πιο άμεσος τρόπος για να δηλώσεις ότι το αυτοκίνητο που οδηγείς είναι γρήγορο. Ορισμένα μοντέλα δεν το δήλωναν απλώς, αλλά το κραύγαζαν, και τα αγαπήσαμε για αυτό ακριβώς το λόγο.

 
 

Ford : Explorer Hybrid, το τέρας αποκαλύφθηκε.. ανακαλύψτε το Advertisement

Car Repair: Κάντο καινούριο με τα μισά λεφτά

Τράκαρες; Επισκεύασε το οικονομικά εδώ

Τα περισσότερα sport αυτοκίνητα διαθέτουν κάποιο διακριτικό spoiler για να διαφοροποιηθούν από τις πιο απλές εκδόσεις. Τι γίνεται όμως όταν μιλάμε για πολεμικές κατασκευές;
Πολλές εταιρείες τοποθέτησαν εξωφρενικές φτερούγες στα μοντέλα τους,  οι οποίες συνήθως αποσκοπούσαν στην καλύτερη ευστάθεια του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες, ενώ έκαναν σαφές το μήνυμα πως τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν ήταν σαν τα συνηθισμένα.

Ας δούμε τα πιο εμβληματικά και ενδιαφέροντα «φτερά» που τοποθετήθηκαν ποτέ σε αυτοκίνητα παραγωγής.
 


1) Plymouth Roadrunner Superbird (1970)
Το Roadrunner ήταν ένα muscle car της Plymouth, το οποίο είχε για σήμα το γνωστό πουλί «μπιπ-μπιπ» από τα κινούμενα σχέδια, που μια ζωή το κυνηγούσε το Coyote.
Η Plymouth μάλιστα είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα από την Warner Bros, και εκτός από το σηματάκι, είχε και κόρνα που έκανε όπως ο λατρεμένος μας ήρωας cartoon.

Όταν η εταιρεία αποφάσισε να εξελίξει το μοντέλο για το Nascar, έβαλε έναν νέο, κωνικό πρόβολο μπροστά, για καλύτερη αεροδυναμική, και πίσω τοποθέτησε μια τεράστια φτερούγα, που έπιανε από άκρη σε άκρη και ξεπερνούσε το ύψος της οροφής του αυτοκινήτου!

Η Plymouth κρατούσε κρυφή επί 30 χρόνια την μαθηματική φόρμουλα σύμφωνα με την οποία κατέληξαν στο συγκεκριμένο ύψος, ενώ κυκλοφόρησε η λανθασμένη φήμη πως την έκαναν τόσο ψηλή απλά για να μπορεί να ανοίγει η πόρτα του χώρου αποσκευών.

Η εξωφρενική εμφάνιση του Plymouth Roadrunner Superbid έκανε το κοινό να το λατρέψει, ενώ άλλη μια χρήση της τεράστιας φτερούγας ήταν να πιάνουν από εκεί τα αυτοκινητάκια τους τα παιδιά και να κάνουν πως τα οδηγούν στο χαλί του σαλονιού.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει