Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
10 φωτογραφίες »

Τα 10 πιο ακραία Volvo όλων των εποχών

29/10/2020

Όταν ακούμε «Volvo», το μυαλό μας πηγαίνει στα μεγάλα οικογενειακά αυτοκίνητα που αποπνέουν αέρα σωφροσύνης και ασφάλειας. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις που χαρακτηρίζονται από αρκετή δόση σουηδικής τρέλας με μπόλικο χιούμορ…

Η Volvo είναι μια εταιρεία που έχει γίνει γνωστή για τα μοντέλα που διαθέτουν αυστηρές και λιτές σχεδιαστικές γραμμές, ενώ αποτελούν την συνετή επιλογή για κάποιον που θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο με κύριο γνώμονα την ποιότητα και την κορυφαία ασφάλεια.

Ορισμένες φορές όμως, οι μηχανικοί και σχεδιαστές της Volvo μας εξέπληξαν με αυτοκίνητα που κινούνται εκτός της Σουηδικής πεπατημένης, με ορισμένα να είναι όχι απλά cool αλλά και ακραία.

Ας κάνουμε μια ανασκόπηση στα 10 πιο τρελά Volvo.


 
1) Volvo 850 Estate BTCC
Ποιος θα σκεφτόταν πως ένα βαρύ, τεράστιο, οικογενειακό station wagon αποτελεί την ιδανική επιλογή για αγωνιστικό αυτοκίνητο;
Σωστά, μόνο η Volvo.

Έτσι, στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (BTCC) του 1994 είδαμε με έκπληξη δύο τεράστια χαμηλωμένα Volvo 850 Estate να ελίσσονται ανάμεσα σε sedan όπως τα BMW E36 και Opel Vectra με σκοπό να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Δυστυχώς για τους Σουηδούς, η υψηλότερη θέση τερματισμού ήταν η 5η , με την εταιρεία να καταλαμβάνει την 8η θέση των κατασκευαστών στο πρωτάθλημα.

Η σουηδική εταιρεία είχε μάλιστα τόσο χιούμορ, που πριν τους αγώνες είχε βάλει ένα λούτρινο σκυλάκι στο χώρο αποσκευών!

Ο Richard Rydell, ο ένας εκ των δύο οδηγών της ομάδας, δήλωσε πως «τα wagon είχαν καλύτερη αεροδυναμική από τα sedan», αν και η Volvo παραδέχτηκε πως ο λόγος επιλογής αυτής της έκδοσης ήταν καθαρά θέμα δημοσιότητας, αφού το estate είχε υψηλότερο κέντρο βάρους και περισσότερο βάρος στο πίσω μέρος, σε σχέση με το τετράπορτο 850, πράγματα που το έκαναν λιγότερο αποτελεσματικό σαν αγωνιστικό αυτοκίνητο.

«Όταν υπέγραψα με τη Volvo και την TWR (την Βρετανική εταιρεία που προετοίμασε τα αγωνιστικά), τα Χριστούγεννα του 1993, δεν γνώριζα πως υπολόγιζαν να φτιάξουν wagon αγωνιστικό. Αν το γνώριζα, ίσως να δίσταζα να υπογράψω. Είμαι τυχερός που δεν το ήξερα!», δήλωσε ο Richard Rydell.

Και ήταν πράγματι τυχερός, γιατί παρόλα τις χαμηλές κατατάξεις του Volvo 850 Estate BTCC, το αυτοκίνητο αποτελεί ακόμα αφορμή για συζήτηση, 26 χρόνια μετά, έχοντας την 1η θέση στη μνήμη μας.
Και την καρδιά μας.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις