Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Τα concept supercars των 90s που ξεχώρισαν

Διαβάστηκε από 5304 αναγνώστες - 7/1/2021

Την δεκαετία του 1990 είδαμε πολλά supercars που μας μάγεψαν και ονειρευτήκαμε πως θα οδηγούμε. Ενώ για λίγους, το όνειρο έγινε πραγματικότητα, ορισμένα από τα concept που παρουσιάστηκαν δεν κατασκευάστηκαν ποτέ, και έμελλαν να παραμείνουν απλά ως εκθέματα και εικόνες στο διαδίκτυο.

Μεταξύ 1990 και 1999 κατασκευάστηκαν πολλά εντυπωσιακά και αγαπημένα αυτοκίνητα, τα οποία πλέον αρχίζουν και θεωρούνται κλασσικά, αφού ήδη έχουν περάσει 31 χρόνια από την αλλαγή της δεκαετίας. Η τεχνολογία εκείνης της περιόδου έκανε μεγάλα άλματα εξέλιξης, και είδαμε σε μοντέλα ευρείας παραγωγής στοιχεία όπως βοηθήματα ελέγχου ευστάθειας και σειριακά κιβώτια με paddles στο τιμόνι.
Εκτός από τα καθημερινά οχήματα που κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους, οι αυτοκινητοβιομηχανίες μας χάρισαν αρκετά εξωφρενικά concept supercars. Ορισμένα, όσο εκθαμβωτικά και αν ήταν, δεν βγήκαν ποτέ σε παραγωγή. Κάνουμε ανασκόπηση σε μερικά από αυτά, τα οποία ευχόμαστε να είχαν κατασκευαστεί.


 
1) Chevrolet Corvette CERV III
Ξεκινάμε από την αρχή της δεκαετίας και βλέπουμε την Chevrolet Corvette CERV III, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 1990 στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit. Το μοντέλο διέθετε έναν V8 κινητήρα 5,7 λίτρων τοποθετημένο στο κέντρο, μία διάταξη που μας θύμισε το concept Aerovette του 1977.

Το όχημα ήταν τεχνολογικά προηγμένο, αφού είχε κίνηση στους 4 τροχούς, ενώ διέθετε τετραδιεύθυνση και ενεργητική ανάρτηση, η οποία ρυθμιζόταν ηλεκτρονικά. Εκτός αυτού, είχε ABS, traction control και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η ιπποδύναμη ήταν 650 άλογα, χάρη στην προσθήκη 2 turbo.
Το αμάξωμα του concept car της Chevrolet ήταν κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα και kevlar, και οι πόρτες άνοιγαν προς τα επάνω.

Η πρώτη κεντρομήχανη Chevrolet Corvette παραγωγής κυκλοφόρησε 30 χρόνια μετά, και πιο συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2020.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις