12 φωτογραφίες »

Τα πιο πρωτοποριακά αυτοκίνητα όλων των εποχών

Διαβάστηκε από 6576 αναγνώστες - 31/12/2020

Στο πέρασμα των χρόνων, έχουν γίνει τεράστια άλματα όσον αφορά την τεχνολογία των αυτοκινήτων. Τα άλματα αυτά έγιναν σταδιακά, χάρη σε καινοτομίες που ήρθαν από διάφορα μοντέλα. Ποια αυτοκίνητα συνετέλεσαν για να φτάσουμε στη σημερινή τεχνολογία;

 
 

FORD : ΝΕΟ FORD KUGA. KANE ONLINE ΚΡΑΤΗΣΗ Advertisement

Στις δεκαετίες που έχουν περάσει, τα αυτοκίνητα έχουν αλλάξει άρδην αλλά η βάση τους παραμένει ίδια: Τέσσερις τροχοί, στρογγυλό τιμόνι και πεντάλ για γκάζι, φρένο και συμπλέκτη.
Το μέλλον μας οδηγεί στα εντελώς αυτόνομα οχήματα, και θεωρούμε πρέπον να κάνουμε μια ανασκόπηση στα πιο πρωτοποριακά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ και συνέβαλαν στην τεράστια εξέλιξη της αυτοκίνησης.
 


1) Benz Patent Motorwagen (1885)
Ξεκινάμε από το πρώτο όχημα που ήταν ό,τι πιο κοντινό στις τωρινές κατασκευές και θεωρείται το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής, μιας και κατασκευάστηκαν 25 αντίτυπά του.
Το Benz Motorwagen, δημιούργημα του μετέπειτα ιδρυτή της Mercedes, Karl Benz, είχε 3 ρόδες και μονοκύλινδρο κινητήρα 954 κυβικών που απέδιδε 0,75 ίππο.
Με το συγκεκριμένο διθέσιο όχημα, έγινε και το πρώτο μακρινό ταξίδι με αυτοκίνητο.

Η σύζυγος του Karl, Bertha Benz, ταξίδεψε για 106km από το Mannheim στο Pforzheim, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες της νέας εφεύρεσης που κινείται μόνη της.