19 φωτογραφίες »

Τα πιο ψυχεδελικά Citroen που είδαμε ποτέ

Διαβάστηκε από 22081 αναγνώστες - 26/12/2020

Η Citroen αποτελεί συνώνυμο της Avant-Garde τεχνολογίας και των πρωτοποριακών ιδεών. Κατά καιρούς έχει παρουσιάσει διάφορα εξωπραγματικά αυτοκίνητα, που μας έκαναν να αναφωνήσουμε πως «Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες»! Βλέπουμε τα πιο ακραία από αυτά.

 
 
Η Citroën είναι μια εταιρεία η οποία έχει γίνει γνωστή για τον προοδευτικό της σχεδιασμό καθώς και για την υψηλή τεχνολογία που ενσωματώνει στα αυτοκίνητά της. Δεν είναι τυχαίο που το Citroën Traction Avant ήταν το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που είχε κίνηση στους εμπρός τροχούς, ανεξάρτητη ανάρτηση και monocoque σασί.

Εκτός από την τεχνολογική υπεροχή των μοντέλων της, ορισμένες φορές η Citroën μας εξέπληξε και με κάποιες εντελώς τρελές κατασκευές, τα οποίες θα δούμε παρακάτω.1) Citroën Karin (1980)
Αυτό το τρελό πυραμιδοειδές αυτοκίνητο ήταν ένα πρωτότυπο της Citroën που παρουσιάστηκε το 1980 στο Διεθνές Σαλόνι του Παρισίου.

Το Karin είχε κίνηση στους εμπρός τροχούς και ήταν μια κατηγορία κάτω από τα supercars. Εκτός από το σχήμα του αμαξώματος που ήταν σαν πυραμίδα και είχε τεράστιες γυάλινες επιφάνειες, το αυτοκίνητο ήταν πρωτοποριακό και στο εσωτερικό, αφού είχε χώρο για 3 επιβάτες, με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο, χωροταξία που υιοθέτησε αργότερα και η McLaren με το F1.
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει