Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
23 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα υπόσχεται η Nissan
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

23 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα υπόσχεται η Nissan

30/11/2021

Η Nissan στοχεύει μέχρι το 2030 να λανσάρει 23 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, από τα οποία τα 15 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Στο συγκεκριμένο πλάνο δίνει το όνομα «Ambition 2030» και το εγκαινιάζει με 4 νέα πρωτότυπα.

Η ιαπωνική εταιρία σκοπεύει μέχρι το 2050 να έχει γίνει ουδέτερη ως προς το αποτύπωμα του άνθρακα που παράγει και για να το επιτύχει αυτό, ξεκινάει το φιλόδοξο πλάνο «Ambition 2030». Βάσει την στρατηγική της, στα επόμενα 8 χρόνια, σκοπεύει να παρουσιάσει 23 νέα ηλεκτροκίνητα, από τα οποία τα 15 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

4 ξεχωριστά πρωτότυπα

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ύστερα από την ανακοίνωση του «Ambition 2030», η Nissan για να εγκαινιάσει τα σχέδιά της προχώρησε στην αποκάλυψη 4 νέων ηλεκτρικών πρωτότυπων. Παρουσιάζει  τέσσερεις ξεχωριστές «καταστάσεις» για κάθε μοντέλο, με τα ονόματα Nissan Chill-Out, Nissan Max-Out, Nissan Surf-Out και Nissan Hang-Out. Το πρώτο στη σειρά, πρόκειται για ένα κομψό μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV της εταιρίας και θυμίζει μικρό SUV, βαμμένο σε ασημί χρώμα με μαύρη οροφή. Το Max-Out είναι ένα κάμπριο διθέσιο μοντέλο το οποίο όπως υποστηρίζει η φίρμα, έχει σχεδιαστεί για να «προσφέρει μια νέα οδιγική εμπειρία με την εξαιρετική του σταθερότητα και άνεση».

Το ηλεκτρικό Pick-Up τραβάει τα βλέμματα

Το ενδιαφέρον όμως κέντρισαν οι υπόλοιπες δύο εκδόσεις, με το Nissan Surf-Out Concept, να είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό Pick-Up που δεν κρύβει τις off-road δυνατότητές του. Παρομοίως, το Hang-Out προσφέρει έναν κινητό χώρο διαβίωσης και ψυχαγωγίας με επίπεδο δάπεδο. Βέβαια, η Nissan δεν ξεκαθάρισε αν θα δούμε κάποιο από αυτά τα πρωτότυπα να παίρνει «σάρκα και οστά» στο μέλλον.

Στόχος η αύξηση πωλήσεων των ηλεκτρικών

Κάπως έτσι, η ιαπωνική εταιρία σκέφτεται να επενδύσει 2 τρισεκατομμύρια γιεν, ώστε να καταφέρει να επιτύχει το πλάνο της. Τα παραπάνω πρωτότυπα ήταν μόνο η αρχή, με πάνω από 20 καινούργια μοντέλα να έρχονται στα επόμενα 5 χρόνια, εξοπλισμένα με ηλεκτρικά μοτέρ είτε με το σύστημα e-Power. Επιπλέον στόχος της, είναι το 75% των πωλήσεών της στην Ευρώπη να είναι ηλεκτροκίνητα, ενώ στην Αμερική το 40%. Σε ότι αφορά Κίνα και Ιαπωνία, η Nissan θέλει πάνω από το 55% και 40% αντίστοιχα μέχρι το 2030. ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε