4 φωτογραφίες »

306 ίπποι χωρίς σταγόνα καύσιμο από την CUPRA

Διαβάστηκε από 2757 αναγνώστες - 27/1/2021

Η Cupra αποφάσισε να φέρει στην γραμμή παραγωγής της, το coupe SUV με όνομα Tavascan, με 306 ηλεκτρικούς ίππους, επιθετική σχεδίαση και αυτονομία κίνησης, πάνω από 450 χιλιόμετρα.

 
 

Βρες καλά ελαστικά ως και 20% φθηνότερα

Το πολύ εντυπωσιακό SUV που παρουσίασε η CUPRA στην Έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019, με το όνομα Tavascan, δεν θα είναι ακόμα ένα πρωτότυπο μοντέλο που δεν θα βγει ποτέ στην παραγωγή. 

Μέσω δηλώσεων του CEO της ισπανικής εταιρείας, κ. Wayne Griffiths, αποκαλύφθηκε πως ήδη έχουν ξεκινήσει την εξέλιξη του μοντέλου ώστε να το φέρουν σε παραγωγή. Μάλιστα δήλωσε πως το μοντέλο θα έχει ελάχιστες διαφορές από το πρωτότυπο. Με το λανσάρισμα ενός τέτοιου μοντέλου, η CUPRA θα προσπαθήσει να προσεγγίσει το ταμπεραμέντο μιας Lamborghini Urus αλλά να αποφύγει και την χρήση κάποιου μεγάλου κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το CUPRA Tavascan διαθέτει μια πολύ επιθετική γραμμή σχεδίασης, που είναι εμφανής από εμπρός μέχρι και πίσω. Εντυπωσιακό είναι το φωτιζόμενο λογότυπο CUPRA στον εμπρός προφυλακτήρα, αντί για το κλασσικό μεταλλικό/πλαστικό σήμα της βιομηχανίας. Ο σχεδιασμός του μοντέλου έχει πολύ καλή αεροδυναμική γραμμή, με τους αεραγωγούς να βοηθούν στην ψύξη των μπαταριών.Εσωτερικά το CUPRA Tavascan Concept εντυπωσιάζει με την αντίθεση των χρωμάτων, το δέρμα Alcantara αλλά και τον Led φωτισμό. Δυο ευμεγέθης οθόνες θα ιντριγκάρουν τους επιβάτες, καθώς η μια διαδραματίζει τον ρόλο του πίνακα οργάνων και η δεύτερη είναι για το infotainment του νέου SUV. Σημαντική λεπτομέρεια για την 2η οθόνη είναι πως μπορεί να αλλάξει θέσεις μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμα και να τοποθετηθεί στα καθίσματα του αυτοκινήτου.

Η ισχύς του CUPRA Tavascan, είναι αποτέλεσμα δύο ηλεκτρικών μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα και φτάνει τους 306 ίππους. Η μπαταρία των 77kWh προσφέρει αυτονομία 450 χιλιομέτρων, ενώ το δυναμικό SUV θα χρειάζεται 6.5 δευτερόλεπτα για να διανύσει τα πρώτα 100 χιλιόμετρα.

Tags: SEAT