Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

700km αυτονομία θα έχει ο αντικαταστάτης του VW Passat

21/12/2020

Το ηλεκτρικό VW που θα πάρει τη θέση του Passat θα αποκτά αυτονομία 230km με 10 λεπτά φόρτισης, ενώ θα διαθέτει και τετρακίνητη έκδοση που θα κάνει το 0-100km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η VW θα αντικαταστήσει τα Passat και Arteon με ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, που θα συμπληρώσει τη γκάμα των ID οχημάτων, δίπλα από το hatchback ID.3, το crossover ID.4 και το αναμενόμενο ID.5 coupe.

Το νέο αυτοκίνητο που θα είναι sedan, θα βασίζεται στο concept car ID Vizzion και μέχρι στιγμής έχει την κωδική ονομασία Aero-B.
Οι μηχανολόγοι της VW έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν μία μπαταρία χωρητικότητας 84kWh, η οποία θα χαρίζει στο όχημα αυτονομία 700km σε κύκλο WLTP, ενώ μία ταχεία φόρτιση 10 λεπτών με 200kW θα προσφέρει εμβέλεια 230km.
Το νέο μοντέλο θα διαθέτει πισωκίνητη και τετρακίνητη έκδοση. Η πρώτη, θα μπορεί να πιάσει τα 100km/h από στάση σε 8,5 δευτερόλεπτα, ενώ η δεύτερη θα χρειάζεται 5,6 δευτερόλεπτα για την ίδια διαδικασία.

Αναμένουμε το αυτοκίνητο να έχει εμφάνιση που θυμίζει το ID Vizzion concept. Παρόλα αυτά, η σχεδιαστική ομάδα της VW θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική του οχήματος, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση. Έτσι, περιμένουμε να δούμε ένα όχημα με ιδιαίτερα χαμηλό συντελεστή Cd, και μικρή μετωπική επιφάνεια.



Το VW ID Vizzion concept παρουσιάστηκε το 2018 στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, και εκείνη την περίοδο η εταιρεία το φανταζόταν με μία μπαταρία 111kWh που θα χάριζε στο μοντέλο αυτονομία 665km. Το εσωτερικό του ήταν ιδιαίτερα ευρύχωρο, χάρη στις μικρές χωροταξικές απαιτήσεις που έχουν τα ηλεκτρικά μηχανικά σύνολα. Το 2019 είδαμε και το station wagon concept ID Space Vizzion.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο που θα ονομάζεται ID.6 θα αντικαταστήσει τα VW Passat και Arteon στην Ευρώπη. Η station wagon εκδοχή του Passat θα συνεχίζει να διατίθεται, και όσοι αγοραστές θα θέλουν ένα wagon ηλεκτρικό όχημα, θα μπορέσουν να επιλέξουν το μοντέλο που θα βασιστεί στο concept ID Space Vizzion.

Η VW σκοπεύει να διαθέσει το ηλεκτροκίνητο sedan στην αγορά το 2023.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις