Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Alfa Romeo Giulia 2.0T AT: Ιταλίδα πλανεύτρα με σωστή κίνηση
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Alfa Romeo Giulia 2.0T AT: Ιταλίδα πλανεύτρα με σωστή κίνηση

6/8/2022

Tα Alfa Romeo έχουν ψυχή, όπως κι η 2λιτρη Giulia των 200 ίππων, που μιλάει κατευθείαν στη καρδιά σου και σε σαγηνεύει με την ποιότητα της, τις επιδόσεις της και την οδική της συμπεριφορά.

Αν ξεκινήσουμε να γράφουμε για την ιστορία της Alfa Romeo, θα χρειαστούμε τόμους ολόκληρους! Ίσως η πιο παραγκωνισμένη και υποτιμημένη μάρκα αυτοκινήτων σε σχέση με τα μοντέλα-ορόσημα που έχει βγάλει στο πέρασμα των δεκαετιών. Η κακιά διαχείριση και  οι μικρές πωλήσεις την έφεραν στο χείλος της χρεοκοπίας και του αφανισμού. Τώρα υπό τnν σκέπη της Stellantis αναστυλώνεται και συνεχίζει να μας χαρίζει αυτοκίνητα-κοσμήματα όπως η Alfa Romeo Giulia των 200 ίππων.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Επιβλητική και καλαίσθητη η Alfa Romeo Giulia

Η ιταλική φινέτσα δεν κρύβεται από το σχεδιασμό της Alfa Romeo Giulia, με τη σιλουέτα της να είναι επιβλητική και ταυτόχρονα επιθυμητή. Το μαγευτικό αμάξωμα της είναι τονισμένο με σπορ στοιχεία και έντονες γραμμές. Το μεγάλο καπό, οι προβολείς bi- xenon, το εντυπωσιακό ανάποδο τρίγωνο της μάσκας και οι δυο μεγάλοι αεραγωγοί στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα συνθέτουν μια γοητευτική εικόνα, που σου φέρνει αμέσως αναμνήσεις από παλιότερα μοντέλα της ιταλικής εταιρίας. Με τις γραμμές να «τρέχουν» αβίαστα από το εμπρός στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, εντυπωσιάζουν οι 18αρες ζάντες που αφήνουν σε κοινή θέα τις μαύρες δαγκάνες, στάνταρ στην έκδοση Spirit της δοκιμής μας. Απλά αλλά ταυτόχρονα καλαίσθητα τα «οπίσθια» της Giulia, με τα LED διαιρούμενα φωτιστικά σώματα και τον σπορτιφ μαύρο προφυλακτήρα να ολοκληρώνουν τη δυναμική παρουσία του μοντέλου.

Premium ποιότητα και paddles που σε εθίζουν

Στο εσωτερικό του ιταλικού μοντέλου επικρατεί ένας «premium» αέρας με τα υλικά που έχουν επιλεχτεί να είναι υψηλής ποιότητας, μαλακά, με άψογο φινίρισμα και πολύ καλή συναρμογή. Η θέση οδήγησης είναι αρκετά καλή και χαμηλή, φέρνοντας το σώμα όσο πιο κοντά στο πάτωμα, με το τριάκτινο «αθλητικό» τιμόνι να ταιριάζει απόλυτα με το ύφος του αυτοκινήτου. Από πίσω ακριβώς ξεχωρίζουν τα μεγάλα paddles του αυτόματου κιβωτίου κι η οθόνη 7 ιντσών, που στέκει περήφανα ανάμεσα στα δυο αναλογικά όργανα και δείχνει όλες τις πληροφορίες που αφορούν τα συστήματα ασφαλείας και πλοήγησης. Αναβαθμισμένη κι η κεντρική οθόνη αφής του infotainment 8.8 ιντσών, που «τρέχει» με νέο λογισμικό, έχει ευκολότερο μενού και περισσότερες πληροφορίες. Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα, με τους πίσω να τα βρίσκουν λίγο σκούρα με τον αέρα του κεφαλιού και το χώρο για τα γόνατα. Όσο για το χώρο αποσκευών έχει χωρητικότητα 480 λίτρων, ικανοποιητικό για την κατηγορία.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε