Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ανανεωμένο VW ID.3 και σε GTX έκδοση
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανανεωμένο VW ID.3 και σε GTX έκδοση

9/5/2022

Η VW πρόκειται να φρεσκάρει το πιο προσιτό ηλεκτρικό της γκάμας της, με το ID.3 να λαμβάνει και έκδοση επιδόσεων GTX.

Έρχεται η πιο ισχυρή έκδοση του ID.3

H Volkswagen έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της για μία έκδοση υψηλών επιδόσεων GTX για το ηλεκτρικό ID.3. Οι φήμες που κυκλοφορούσαν όλον αυτόν τον καιρό, μιλούσαν για μία «γρήγορη» έκδοση η οποία θα ερχόταν προς τα τέλη του 2021 με αρχές του 2022. Πλέον, ο Martin Hube, στέλεχος της VW στο κομμάτι της παραγωγής βάζει τέλος στην φημολογία και αποκάλυψε στα αυστριακά Μέσα πως το ID.3 GTX πρόκειται να έρθει μέσα στο 2023. Όταν αυτό γίνει, θα είναι το τρίτο ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων μετά τα ID.4 GTX και ID.5 GTX.

Τετρακίνηση και 0-100 σε λιγότερο από 6 δλ.

Όπως και τα υπόλοιπα «αδερφάκια» της ηλεκτρική οικογένειας ID. που φέρουν το GTX λογότυπο, έτσι και το ανανεωμένο ID.3 GTX θα είναι τετρακίνητο με δύο ηλεκτρικά μοτέρ τοποθετημένα σε εμπρός και πίσω άξονα. Αν και το ID.X concept προσέφερε 329 ίππους, η έκδοση παραγωγής πιθανόν να μην είναι τόσο ισχυρή, ενώ αν το ID.5 GTX χρειάζεται μόνο 6,2 δευτερόλεπτα για το 0-100, το ID.3 GTX ενδέχεται να το κάνει σε λιγότερο από 6 δλ. λόγω του μικρότερου βάρους.

Οι φήμες για το cabrio

Εκτός όμως από την «καυτή» GTX έκδοση, η VW είχε αφήνει να εννοηθεί στο παρελθόν πως θα λανσάρει και ένα ID.3 cabrio χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες. Παρόλα αυτά, η εταιρεία παραμένει επιφυλακτική σε μία τέτοια κίνηση και όχι άδικα, αφού η ζήτηση των cabrio έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.


Στα σκαριά η «καυτή» GTX έκδοση του ID.3!
Κίνηση και στους 4 τροχούς με 0-100 σε λιγότερο από 6 δλ.
Το τρίτο κατά σειρά GTX της οικογένειας ID.
Φήμες και για κάμπριο ID.3.
Με τέτοιες επιδόσεις και χαρακτηριστικά, τα ηλεκτρικά είναι τα νέα GTi;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε