Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο ηλεκτρικό Subaru

13/5/2021

Μπορεί να μας είχε συνηθίσει σε σκληροπυρηνικούς boxer κινητήρες, αλλά πλέον και η Subaru στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση. Solterra θα ονομάζεται το πρώτο της μοντέλο, θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Toyota και εννοείται πως θα είναι τετρακίνητο.

Την είσοδο της στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης ετοιμάζει και η Subaru, με το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο να είναι ένα SUV που θα αποτελέσει προϊόν συνεργασίας με την επίσης ιαπωνική Toyota. Ο λόγος για το Solterra, ένα αυτοκίνητο που θα βασιστεί στην πλατφόρμα του ηλεκτρικού Toyota BZ4X και θα είναι συνοδεύεται από σύστημα τετρακίνησης.

Το νέο της μοντέλο θα δίνει έμφαση στο μηδενική ενεργειακό αποτύπωμα και ο «πράσινος» χαρακτήρας του θα εκφράζεται και στο όνομά του, το οποίο προέρχεται από τις λατινικές λέξεις «ήλιος» και «γη». Η πρώτη teaser φωτογραφία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αποκαλυπτική, αλλά μας γίνει μία γεύση από το αμάξωμα που θα φέρει crossover στοιχεία και θα εξοπλίζεται με λεπτά LED φωτιστικά σώματα, με τα τελευταία να παραπέμπουν στα RAV4 και Forester.



Το προϊόν της κοινοπραξίας των δύο εταιρειών στοχεύει να κινηθεί στα «χωράφια» των VW ID.4 και Ford Mustang Mach-E. Ωστόσο, πέρα από την ύπαρξη της τετρακίνησης, η οποία μεταφράζεται σε δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα), δεν υπάρχει κάποια διαρροή που να δίνει επιπλέον πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου μοντέλου.

Η Subaru δεν έχει αποκαλύψει ακόμα επίσημα στοιχεία για την έλευση του νέου Solterra, αν και είναι γνωστό ότι αναμένεται να το δούμε πριν την ολοκλήρωση του τρέχοντος έτους, με το εμπορικό λανσάρισμα να ξεκινά από την αγορά των Η.Π.Α. στις αρχές του 2022.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις