Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Αποκάλυψη για την Alpina B8 Gran Coupe

26/3/2021

Η Alpine «μαγνητίζει» όλα τα βλέμματα και πάλι παρουσιάζοντας την B8 Gran Coupe, ένα αυτοκίνητο που βασίζεται στην BMW 8 Series Gran Coupe και αποδίδει 621 ίππους.

Στην αποκάλυψη της βελτιωμένης εκδοχής της BMW 8 Series Gran Coupe προχώρησε ο οίκος Alpine. Το νέο μοντέλο ονομάζεται B8 Gran Coupe και, πέρα από εντυπωσιακό, είναι και πανίσχυρο.

Εξωτερικά υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες που κάνουν το μοντέλο να ξεχωρίζει. Ενδεικτικά, οι σχεδιαστές της Alpine προχώρησαν στον ανασχεδιασμό των προφυλακτήρων, όπου στο εμπρός τμήμα είναι ορατό και το όνομα του οίκου, ενώ οι περισσότερες προσθήκες έγιναν στο πίσω μέρος. Εκεί συναντάμε πλέον μία διακριτική αεροτομή, νέο διαχύτη και δύο διπλές απολήξεις.

Εννοείται ότι δε θα γινόταν να απουσιάζουν οι χαρακτηριστικές, πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου του οίκου, με το μέγεθός τους να αγγίζει τις 21 ίντσες. Περνώντας στο εσωτερικό, οι τροποποιήσεις είναι πιο διακριτικές και περιορίζονται κυρίως στην τοποθέτηση λογοτύπων σε συγκεκριμένα σημεία της καμπίνας, αλλά και «premium» στοιχείων, όπως για παράδειγμα το δερμάτινο τιμόνι και οι επενδύσεις από ξύλο καρυδιάς.



Εννοείται ότι ο οίκος Alpine δε θα μπορούσε να περιορίσει τον κινητήρα στο εργοστασιακό του επίπεδο. Έτσι, ο υπερτροφοδοτούμενος V8 χωρητικότητας 4,4 λτ. αποδίδει 621 ίππους και 800 Nm ροπής από τις 3.000 σ.α.λ. Για να επιτευχθούν αυτές οι τιμές έγιναν περιφερειακές αναβαθμίσεις, όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση συστήματος εξάτμισης κατασκευασμένου εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι. Κάπως έτσι, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 3,4 δλ. για το τετρακίνητο μοντέλο και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 333 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η νέα Alpine B8 Gran Coupe θα είναι διαθέσιμη στις αγορές σε περίπου ένα χρόνο από τώρα, δηλαδή εντός της άνοιξης του 2022.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις