Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αποκλειστικό: Οδηγούμε το νέο Ford Focus [video]

Αποκλειστικό: Οδηγούμε το νέο Ford Focus [video]

Διαβάστηκε από 28243 αναγνώστες - 14/4/2022

Το AutoAgora μπαίνει πρώτο στο νέο Ford Focus λίγο πριν εμφανιστεί στην Ελλάδα. Δείτε μέσα από τον φακό του AutoAgora το νέο μοντέλο σε video, και ελάτε να μοιραστούμε εντυπώσεις!

Το AutoAgora οδηγάει πρώτο το νέο Ford Focus

Το νέο Ford Focus έκανε την εμφάνισή του, και είχαμε τη χαρά να το δούμε πρώτοι στην αποστολή μας στην Ιταλία, στο event «Test The Best» της AutoBILD. Δεν το είδαμε μόνο εξωτερικά, αλλά καθίσαμε μέσα, είδαμε από κοντά την μεγάλη οθόνη 13,2 ιντσών του νέου infotainment SYNC 4, αλλά, το πιο σημαντικό, το οδηγήσαμε στην πίστα της Bridgestone, λίγο έξω από τη Ρώμη. Ας δούμε τα πράγματα που μας έκαναν εντύπωση!


 

Εμφάνιση: Το Ford Focus είναι πιο δυναμικό

Εξωτερικά, το νέο Ford Focus ξεχωρίζει από τον ολοκαίνουργιο εμπρόσθιο πρόβολο, στο κέντρο του οποίου δεσπόζει η μεγάλη και τραπεζοειδής γρίλια. Η έκδοση του αυτοκινήτου της δοκιμής μας ήταν η ST-Line, που έδινε επιπλέον «πόντους» δυναμισμού χάρη στο μαύρο χρώμα της μάσκας, τον τονισμένο προφυλακτήρα με αεροδυναμικά πτερύγια, τα sides skirts στο πλάι και τον «μυώδη» πίσω προφυλακτήρα. Τα φανάρια εμπρός, LED από τη βασική έκδοση, είναι πιο λεπτά και «τραβηγμένα» προς τα πίσω, στοιχείο που χαρίζει sport εμφάνιση αλλά και κομψότητα, ενώ τα πίσω είναι πιο σκούρα. Το καπό είναι μυώδες και διακατέχεται από τέσσερις τονισμένες νευρώσεις, δύο σε κάθε πλευρά. Συνολικά, οι σχεδιαστές της εταιρείας κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα σύνολο που συνδυάζει τόσο το αθλητικό στοιχείο, όσο και το κύρος στο δρόμο.

Εσωτερικό: Minimal σχεδιασμός με οθονάρες σε πίνακα ελέγχου και infotainment.

Μεγαλύτερες αλλαγές βλέπουμε στο εσωτερικό του ολόφρεσκου Ford Focus. Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο, την προσοχή μας τραβά ευθύς αμέσως η μακρόστενη οθόνη του infotainment, διάστασης 13,2 ιντσών. Παρόλο που στο άκουσμα αυτών των διαστάσεων το μυαλό μας πηγαίνει σε tablet και laptops, οι αναλογίες της την κάνουν να είναι ταιριαστή με την καμπίνα ενός αυτοκινήτου, ενώ η θέση της, κοντά στο τιμόνι, την κάνει εργονομική, μιας και ο οδηγός μπορεί να την φτάσει χωρίς να τεντωθεί. Το σύστημα πολυμέσων είναι το καινούργιο SYNC 4, με βελτιωμένη απόκριση και γραφικά, και περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις του κλιματισμού, επιτρέποντας στους σχεδιαστές να αφαιρέσουν τους φυσικούς διακόπτες και να δημιουργήσουν ένα πιο «καθαρό», minimal σύνολο. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, που ενισχύει τον τεχνολογικό «αέρα» του νέου Ford Focus.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε