Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Audi urbansphere: Tο όραμα για το μέλλον των αστικών μετακινήσεων
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Audi urbansphere: Tο όραμα για το μέλλον των αστικών μετακινήσεων

20/4/2022

Το πρωτότυπο όχημα Audi urbansphere προτείνει ένα ρηξικέλευθο όραμα για το μέλλον των αστικών μετακινήσεων. Σχεδιασμένο σε συνεργασία με τους πελάτες, ένα εσωτερικό οχήματος υψηλής τεχνολογίας αποτελεί το νέο μέτρο σύγκρισης στην εμπειρία των επιβατών εντός του οχήματος.

Με συστηματική σχεδίαση από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του οχήματος, η Audi αποκαλύπτει τα σχέδια για το πρωτότυπο όχημα Audi urbansphere. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί αρχικά δημιούργησαν το Audi urbansphere για χρήση στις μεγαλουπόλεις της Κίνας με το πυκνό κυκλοφοριακό, παρά το ότι το πρωτότυπο είναι κατάλληλο και για κάθε άλλο μητροπολιτικό κέντρο του κόσμου. Σε αυτές τις αστικές περιοχές όπου ο προσωπικός χώρος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, το πρωτότυπο όχημα παρέχει τον μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο οχήματος στην ιστορία της Audi. Συνδυάζει αυτό το χαρακτηριστικό ευφυώς με τεχνολογίες και ψηφιακές υπηρεσίες που απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις και παρέχει ένα εντελώς νέο επίπεδο εμπειριών.

To Audi urbansphere έχει χαρακτήρα ενός lounge σε τροχούς

«Για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πελατών μας από την Κίνα, τα στούντιο σχεδίασης της Audi στο Πεκίνο και το Ίνγκολσταντ συνεργάστηκαν στενά για την από κοινού εξέλιξη του πρωτότυπου οχήματος Audi urbansphere», αναφέρει ο Markus Duesmann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στην AUDI AG και υπεύθυνος για την αγορά της Κίνας. Για πρώτη φορά, οι δυνητικοί πελάτες στην Κίνα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εξέλιξης, καταθέτοντας τις δικές τους επιθυμίες και προοπτικές ως μέρος μιας διαδικασίας που είναι γνωστή ως «συν-δημιουργία».

Το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει αντιληπτό στο πρωτότυπο Audi urbansphere και το ιδιαίτερα εντυπωσιακό του εσωτερικό. Το ευρύχωρο όχημα έχει χαρακτήρα ενός lounge σε τροχούς και mobile office, χρησιμεύοντας ως τρίτος χώρος διαβίωσης για τον χρόνο που καταναλώνεται στην κυκλοφορία. Ως εκ τούτου, το Audi urbansphere συνδυάζει την πολυτέλεια της απόλυτης ιδιωτικότητας με ένα πλήρες εύρος high-tech χαρακτηριστικών, ακόμα και στις καθημερινές ώρες αιχμής. Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης μετατρέπει το εσωτερικό, στο οποίο το τιμόνι, τα πεντάλ ή οι ενδείξεις λάμπουν διά της απουσίας τους, σε έναν κινητό χώρο αλληλεπίδρασης που αποτελεί μια πύλη σε ένα ευρύτερο ψηφιακό οικοσύστημα.

Audi sphere – πρώτη κλάση με τη δύναμη τριών

Audi skysphere, Audi grandsphere, και Audi urbansphere είναι τα τρία πρωτότυπα οχήματα που έχει εξελίξει η μάρκα με τους τέσσερις δακτυλίους για να παρουσιάσει το όραμά της για τον κόσμο της premium κινητικότητας του αύριο. Σε αυτή τη διαδικασία, η Audi έχει δημιουργήσει μια εμπειρία οχήματος που υπερβαίνει κατά πολύ τον σκοπό, ο πελάτης απλά να περνά τον χρόνο του σε ένα όχημα για τη μετάβαση από το σημείο Α στο Β.

Αριθμός Sphere 1: Το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο roadster Audi skysphere που λανσαρίστηκε τον Αύγουστο του 2021. Παρουσίασε ένα εντυπωσιακό όραμα ενός αυτόνομου GT που μετατρέπεται σε ένα αυτόνομο σπορ αυτοκίνητο με μεταβλητό μεταξόνιο.

Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, η Audi αποκάλυψε το δεύτερο μοντέλο της σειράς sphere, το πρωτότυπο Audi grandsphere, στην έκθεση IAA 2021. Αυτό το μεγάλο τετραθέσιο σεντάν έκανε αντιληπτή τη φιλοδοξία της μάρκας να ορίσει το μέλλον της προοδευτικής πολυτέλειας.

Το κοινό στοιχείο και των δύο πρωτοτύπων οχημάτων με το Audi urbansphere είναι ότι όλη η σχεδίαση βασίζεται στην τεχνολογία οχημάτων αυτόνομης οδήγησης level 4. Η Audi αυτή τη στιγμή εργάζεται με την CARIAD, την εταιρεία εξέλιξης λογισμικού του Volkswagen Group, για το λανσάρισμα αυτής της τεχνολογίας εντός του δεύτερου μισού της δεκαετίας.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε