Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αυτό είναι το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Honda Prologue

28/6/2021

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Honda Prologue, teasαρε η ιαπωνική μάρκα, η οποία μέσα από την συνεργασία της με την General Motors επιβεβαιώνει την στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση.

Η απόφαση της Honda να αποσύρει σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης συνδέεται άμεσα και με τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της γκάμας της με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Οι Ιάπωνες εστιάζουν περισσότερο στην αγορά της Βορείου Αμερικής και φιλοδοξούν μέχρι το 2030 τα ηλεκτρικά μοντέλα μπαταρίας και υδρογόνου να αντιπροσωπεύουν το 40% των ετήσιων πωλήσεών τους. Μάλιστα, θέλουν μέχρι το 2035 να διπλασιάσουν το συγκεκριμένο αριθμό ώστε να γίνει πιο ομαλά η πλήρης ηλεκτροκίνηση από το 2040 και μετά.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, η Honda έχει συνάψει συνεργασία με την General Motors προκειμένου να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Ultium και τις μπαταρίες της αντί των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Το πρώτο μοντέλο που θα κάνει την αρχή είναι το SUV «Prologue», το οποίο η Honda teasαρε με φωτογραφίες και βίντεο. Θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το αντίστοιχο αμιγώς ηλεκτρικό premium SUV, Honda Acura, ανήκοντας πάντως σε μικρότερη κατηγορία.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε