Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Αυτό είναι το νέο Kia EV6 GT των 585 ίππων

30/3/2021

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση να μην ενθουσιάζει τους πάντες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι προσφέρει απίστευτες επιδόσεις. Τρανό παράδειγμα το νέο Kia EV6 GT, το οποίο όπως ανακοίνωσε η εταιρεία εκτοξεύεται στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δλ. Porsche Taycan πες αλεύρι...

Στην επίσημη αποκάλυψη του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Kia EV6 προχώρησε η κορεάτικη φίρμα, αποκαλύπτοντας κάθε λεπτομέρεια των «απλών» εκδόσεων αλλά και της κορυφαίας GT των 585. Στην τελευταία περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για το ισχυρότερο και ταχύτερο μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας, ενώ οι επιδόσεις είναι αντίστοιχες με αυτές μίας Posche Taycan.

Εξωτερικά του νέο Kia EV6 των 4,67 μέτρων είναι ιδιαίτερο ως προς τη σχεδίαση, με το αμάξωμα να συνδυάζει coupe αλλά και crossover στοιχεία. «Χτίστηκε» επάνω στην πλατφόρμα E-GMP, η οποία απαντάται ήδη στο νέο Hyundai Ioniq 5. Η σχεδίαση των full LED φωτιστικών σωμάτων είναι ιδιαίτερα και σύμφωνα με την εταιρεία θα υιοθετηθεί και στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας στο άμεσο μέλλον. Πέρα από την εξωτερική σχεδίαση, εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό, το οποίο περιλαμβάνει μία μεγάλη κυρτή οθόνη, ενώ το τιμόνι έχει δύο ακτίνες και στο κέντρο του δεσπόζει το νέο λογότυπο της εταιρείας.



Περνώντας στα κινητήρια σύνολα, το νέο Kia EV6 συνοδεύεται από δύο επιλογές ως προς τη μπαταρία, τη «μικρή» των 58 kWh και τη μεγαλύτερη των 77,4 kWh, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν διαθέσιμες εκδόσεις με κίνηση τόσο στον πίσω άξονα, όσο και στους τέσσερις τροχούς. Τα χαρακτηριστικά φόρτισης είναι εντυπωσιακά, με τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης να επιτρέπει από 10 έως 80% σε μόλις 18 λεπτά. Στη βάση της γκάμας τοποθετείται ένα ηλεκτρικό μοτέρ 229 ίππων με κίνηση στον πίσω άξονα, το οποίο σε συνδυασμό με τη μεγάλη μπαταρία ξεπερνά τα 500 χλμ. αυτονομίας. Για όσους δεν αρκούνται στον ένα ηλεκτροκινητήρα, υπάρχει το τετρακίνητο EV6 με δύο μοτέρ και 325 ίππους με 605 Nm μέγιστης ροπής.



Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, βέβαια, εντοπίζεται στην κορυφαία έκδοση EV6 GT, όπου η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 585 ίππους και η ροπή την εντυπωσιακή τιμή των 740 Nm. Το αποτέλεσμα είναι τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε μόλις 3,5 δλ. και η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 260 χλμ./ώρα. Εννοείται ότι δεν απουσιάζει το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με το αμιγώς ηλεκτρικό να κατασκευάζεται στη Νότια Κορέα και να είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες αγορές του πλανήτη από το δεύτερο μισό του 2021.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις