Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αυτοί είναι οι νέοι κινητήρες της Land Rover

25/5/2017

Νέοι κινητήρες βενζίνης, αλλά και πετρελαίου προσθέτει στη γκάμα της η Land Rover.

Συγκεκριμένα, εντός του 2017 τόσο το Discovery Sport όσο και το Range Rover Evoque θα προσφέρονται με νέους κινητήρες, ενώ ταυτόχρονα θα υποστούν και εξωτερικές αναβαθμίσεις.

Ο πρώτος κινητήρας είναι ο Si4 240, ο οποίος παράγει 240 άλογα και 340Nm ροπής, αντικαθιστώντας τον προηγούμενο GTDi που είχε το Evoque. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο κινητήρας θα είναι 15% πιο αποδοτικός, ενώ μικρότερα θα είναι και τα επίπεδα εκπομπών ρύπων.

Δεύτερος  ο Si4 290, θα παράγει 290 άλογα και 400Nm ροπής, με τελική ταχύτητα 231 χλμ./ώρα. Οι δύο επιλογές αναμένεται να είναι διαθέσιμες μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Σε ότι αφορά τον πετρελαιοκινητήρα εκεί βρίσκουμε τον twin-scroll turbo SD4, ο οποίος αποδίδει 237 άλογα και ροπή 500 Nm. Να σημειώσουμε πως το Evoque θα προσφερθεί και με μία νέα παλέτα χρωμάτων, ενώ στο εσωτερικό του θα υπάρχουν σπορ καθίσματα με διάτρητο δέρμα.

Όσον αφορά το Discovery Sport, ο νέος βενζινοκινητήρας 2.0 λίτρων θα παράγει 240 άλογα με τις εκπομπές ρύπων να ανέρχονται στα 182 γρ./χλμ., ενώ η έκδοση των 287 αλόγων αυξάνει τις εκπομπές στα 186 γρ./χλμ. Αξίζει να αναφέρουμε πως στην έκδοση με τον δεύτερο κινητήρα τα πρώτα 97 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,5 δλ.

Ο ντίζελ κινητήρας SD4 των 240 αλόγων είναι ικανός να πραγματοποιήσει το ίδιο σπριντ σε 7,1 δευτερόλεπτα και εκπέμπει 169 γρ./χλμ. Τέλος να σημειώσουμε πως το κιβώτιο ταχυτήτων που το συνοδεύει είναι και εδώ αυτόματο.

Επίσης εντοπίζουμε  μεγαλύτερους αεραγωγούς, γυαλιστερό μαύρο εσωτερικό και ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Στο εσωτερικό του Discovery Sport υπάρχουν νέα καθίσματα, επανασχεδιασμένα για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο, την άνεση των επιβατών. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις