Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Αυτός είναι ο καλύτερος σύμμαχος του επαγγελματία

7/5/2021

Μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα της τάξης των 45 χλμ./ώρα και να διανύσει με μία φόρτιση απόσταση 75 χλμ. Αυτό είναι το νέο Citroen My Ami Cargo, ίσως το πιο «έξυπνο» επαγγελματικό αυτοκινητάκι. Δείτε πόσο αναμένεται να κοστίζει!

Διαπιστώνοντας ότι οι ανάγκες για μεταφορές έχουν αυξηθεί ραγδαία, η Citroen προχώρησε στην παρουσίαση του ενδεχομένως πιο λιλιπούτιου επαγγελματικού οχήματος στον κόσμο. Ο λόγος για το νέο My Ami Cargo, ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που έρχεται να λύσει κυριολεκτικά τα χέρια των μεταφορέων στο αστικό περιβάλλον.

Το αυτοκίνητο που βλέπετε, λοιπόν, αγγίζει σε μήκος τα μόλις 2,41 μέτρα και το πλάτος του φτάνει τα 1,39 μέτρα, συνεπώς είναι ευκόλως εννοούμενο ότι μπορεί να κινηθεί με περισσή μαεστρία σε κάθε στενό. Τα ενδιαφέροντα στοιχεία, βέβαια, είναι αυτά που βρίσκονται στο εσωτερικό του My Ami Cargo, αφού έχει αφαιρεθεί τελείως το κάθισμα του συνοδηγού και έχει δημιουργηθεί ένας έξυπνος και πολύ πρακτικός χώρος αποθήκευσης.



Ο θάλαμος που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, λοιπόν, είναι κατασκευασμένος με τέτοιον τρόπο ώστε να αποθηκεύονται μικρά δέματα που θα προστατέψουν τον οδηγό σε περίπτωση κάποιας σύγκρουσης. Ο συνολικά διαθέσιμος χώρος είναι της τάξης των 400 λίτρων και το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 140 κιλά, ενώ ένα ράφι στην κορυφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πάγκος εργασίας.



Όσον αφορά τώρα στο σύστημα κίνησης του νέου Citroen My Ami Cargo, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος μόλις 8 ίππων, ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 5,5 kWh. Στην πράξη, το γαλλικό αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί με μία ταχύτητα της τάξης των 45 χλμ./ώρα και η αυτονομία του αγγίζει τα 75 χλμ. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόλις 3 ώρες αρκούν ώστε η μπαταρία να φορτιστεί πλήρως σε μία οικιακή πρίζα.

Η διάθεση αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο και στην αγορά της Γαλλίας είναι ήδη γνωστό ότι θα κοστίζει κάτι λιγότερο από 6.500 ευρώ. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις