Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα χαρακτηριστικά της νέας BMW X2 xDrive25e

19/11/2020

Αυξημένη οδηγική απόλαυση και απόδοση χάρη στην τελευταία τεχνολογία BMW eDrive.
Η έξυπνα ελεγχόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ ενός τρικύλινδρου κινητήρα καύσης και ενός ηλεκτροκινητήρα διασφαλίζει εξαιρετικά αποδοτική λειτουργία για την BMW X2 xDrive25e αλλά και χαρακτηριστική οδηγική απόλαυση, το οποίο είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο των μοντέλων της μάρκας.
Το ηλεκτρικό σύνολο ανήκει στην τέταρτη και τελευταία γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, η οποία έχει εξελιχθεί ειδικά για plug-in υβριδικά μοντέλα.

Ο ηλεκτροκινητήρας μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ ο κινητήρας εσωτερικής καύσης 1.5L μεταφέρει την ισχύ στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου κιβωτίου Steptronic.
 Έτσι δημιουργείται ένα σύστημα τετρακίνησης, ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικό μοντέλο, που χαρίζει στη νέα BMW X2 xDrive25e ένα επίπεδο ευελιξίας απαράμιλλο στο περιβάλλον του ανταγωνισμού.

Επιπλέον, η μεταφορά ισχύος στους εμπρός και πίσω τροχούς είναι άμεση και προσαρμοσμένη με ακρίβεια στη εκάστοτε οδηγική κατάσταση, διασφαλίζοντας κορυφαία επίπεδα ελκτικής πρόσφυσης και ευστάθειας.
 
Η συνδυασμένη ιπποδύναμη του συνόλου είναι 220 άλογα, και η ροπή 385 Nm. Κατά τη εκκίνηση και την επιτάχυνση, η άμεση παραγωγή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει μία εξαιρετικά γρήγορη απόκριση στο πάτημα του γκαζιού.
Η νέα BMW X2 xDrive25e χρειάζεται 6,8 δευτερόλεπτα για το sprint 0-100km/h. Επίσης, στις απότομες επιταχύνσεις και στις προσπεράσεις, η ηλεκτρική υποβοήθηση του συστήματος κίνησης ενισχύει σημαντικά τόσο τον sport χαρακτήρα, όσο και την ενεργητική ασφάλεια του οχήματος.
Η μέγιστη ταχύτητα της BMW X2 xDrive25e είναι 195 km/h.
 


Η προηγμένη τεχνολογία μπαταρίας αυξάνει την ηλεκτρική αυτονομία.
Η μπαταρία για τον ηλεκτροκινητήρα είναι ιόντων λιθίου, η οποία έχει προηγμένη τεχνολογία κυψελών. Η χωρητικότητά της είναι 10,0 kWh και προσφέρει στη νέα BMW X2 xDrive25e ηλεκτρική αυτονομία έως 57km στον κύκλο NEDC. Κατά συνέπεια, μπορεί να διανύσει μεγάλο μέρος των καθημερινών διαδρομών, μόνο με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα, εκπέμποντας έτσι μηδενικούς ρύπους.
 
Στο πλαίσιο του BMW Charging, ένας επιτοίχιος φορτιστής BMW i Wallbox διατίθεται για πολύ γρήγορη, πρακτική και αποδοτική φόρτιση στο σπίτι. Η κάρτα φόρτισης BMW Charging Card επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερους από 320.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε όλο τον κόσμο.

Μία πλήρως αποφορτισμένη μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μία οικιακή ηλεκτρική πρίζα μέσα σε 5 ώρες περίπου, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να επιτυγχάνεται μετά από 3,8 ώρες. Με τη χρήση ενός επιτοίχιου φορτιστή BMW i Wallbox, μια άδεια μπαταρία θα χρειαστεί περίπου 2,4 ώρες για να φτάσει σε αυτό το ποσοστό φόρτισης, ενώ θα φτάσει το 100% σε μόλις 3,2 ώρες.
 


Ευφυής έλεγχος συστήματος κίνησης και τρία προγράμματα λειτουργίας.
Ο ευφυής έλεγχος του plug-in υβριδικού συστήματος εγγυάται όχι μόνο μία on demand μεταφορά ισχύος στους εμπρός και πίσω τροχούς, αλλά μία εξαιρετικά αποδοτική συνεργασία θερμικού και ηλεκτρικού κινητήρα. Στην πορεία, τα δεδομένα πλοήγησης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για προσαρμογή του συστήματος ελέγχου κίνησης ανάλογα τη διαδρομή και τις απαιτήσεις της.

Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να επηρεάσει το πρόγραμμα λειτουργίας μέσω του διακόπτη eDrive στην κεντρική κονσόλα. Έτσι, αντί για το AUTO eDRIVE, μπορεί να ενεργοποιηθεί το MAX eDrive mode, με το οποίο η νέα BMW X2 xDrive25e αναπτύσσει τελική ταχύτητα έως 135 km/h αποκλειστικά μέσω του ηλεκτροκινητήρα.

Το SAVE BATTERY mode επιτρέπει τη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή την αύξηση αυτής μέσω ανάκτησης ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να γίνει οικονομία στη χρήση ενέργειας για να αξιοποιηθεί αργότερα στο πρόγραμμα αμιγούς ηλεκτροκίνησης σε αστικές περιοχές.


 
Υψηλό επίπεδο μεταβλητότητας, αποκλειστικός standard εξοπλισμός.
Χάρη στην έξυπνη εγκατάσταση της μπαταρίας υψηλής τάσης κάτω από τα πίσω καθίσματα, ο ωφέλιμος αποθηκευτικός χώρος παραμένει ακριβώς ίδιος με τις συμβατικές X2. Το plug-in υβριδικό μοντέλο διαθέτει επίσης μεταβλητό εσωτερικό. Με αναδιπλωμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων σε διαιρούμενη διάταξη  40 : 20 : 40, ο χώρος αποσκευών αυξάνεται από 410 σε 1.290L.

Το αμάξωμα και η ανάρτηση της BMW X2 xDrive25e έχουν μελετηθεί εκ νέου. Για βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής, το νέο μοντέλο είναι κατά 10mm χαμηλότερο από τα υπόλοιπα.

Ο εξοπλισμός της νέας BMW X2 xDrive25e περιλαμβάνει ηχητική προειδοποίηση προστασίας πεζών καθώς και ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών, 2-ζωνικό, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού και standard air condition (A/C), που ελέγχεται και απομακρυσμένα με Smartphone μέσω του BMW Connected.

Το Control Display αναγράφει πληροφορίες όπως ροή ενέργειας, επίπεδο κατανάλωσης και διαθέσιμη αυτονομία, τόσο με ηλεκτρικό όσο και με τον θερμικό κινητήρα.
Η νέα BMW X2 xDrive25e διατίθεται σε εκδόσεις Advantage, Advantage Plus, M Sport και M Sport X.
 


Συνεχίζεται σταθερά η στρατηγική εξηλεκτρισμού.
Με το λανσάρισμα του νέου plug-in υβριδικού μοντέλου, το BMW Group συνεχίζει αδιάλειπτα τη στρατηγική εξηλεκτρισμού του. Η νέα BMW X2 xDrive25e έρχεται σε συνέχεια της BMW X1 xDrive25e και της ευρύχωρης, παντός εδάφους BMW 225xe Active Tourer, ενώ ακόμα ένα compact plug-in υβριδικό μοντέλο του ομίλου είναι το MINI Cooper SE Countryman ALL4.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει