Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
BYD: Η νέα αυτοκινητοβιομηχανία που έρχεται στην Ευρώπη
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

BYD: Η νέα αυτοκινητοβιομηχανία που έρχεται στην Ευρώπη

3/10/2022

Η κινεζική BYD, ο νέος ασιατικός παίχτης στην ευρωπαϊκή αγορά, σκοπεύει να κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα στην «γηραιά ήπειρο», ανακοινώνοντας και τις πρώτες τιμές των μοντέλων της.

Ετοιμάζει απόβαση

Η BYD φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο πρέπει αρχικά να εδραιωθεί. Έτσι λοιπόν, ανακοίνωσε τις αρχικές τιμές των τριών αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της , τα οποία θα κάνουν το «ποδαρικό» τους σε 6 χώρες.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η γκάμα απαρτίζεται από 3 μοντέλα με τιμή εκκίνησης 38.000 ευρώ

Στη βάση της ευρωπαϊκής γκάμας τοποθετείται το BYD Atto 3, ένα συμπαγές crossover με τιμή εκκίνησης 38.000 ευρώ. Το εν λόγο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα e-platform 3.0 της εταιρείας, ενώ θα φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα σε συνδυασμό με μία μπαταρία 60 kWh, που θα προσφέρει αυτονομία 420 χλμ. Στο επόμενο σκαλί, συναντάμε το 7θέσιο SUV BYD Tang με τους 517 ίππους και το σεντάν Han, όπου αμφότερα ξεκινούν από τις 72.000 ευρώ. Και τα τρία μοντέλα, θα έχουν την ευκαιρία να τα «γνωρίσουν» από κοντά όσοι παρευρεθούν στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο.
 

Αρχικά σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, αργότερα θα ακολουθήσουν κι άλλες

Οι πρώτες έξι χώρες στις οποίες η BYD θα κάνει την «απόβασή» της, είναι η Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν οι αγορές της Γαλλίας και του Ην. Βασιλείου ενώ αργότερα θα επεκτείνει το δίκτυό της και σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα οχήματα θα αποστέλλονται στην Ευρώπη απευθείας από τα εργοστάσια της BYD στην Κίνα.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε