autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS

Ο 1.8 λτ. κινητήρας κάτω από το καπό του Yaris GRMN παράγει ένα «κακό-θυμωμένο» soundtrack που ταιριάζει με τον χαρακτήρα του μοντέλου.

Ο κινητήρας θα παράγει περισσότερους από 210 ίππους και θα συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων.

«Βρυχάται» το Toyota Yaris GRMN +VIDEO

23/6/2017

Μέχρι στιγμής δεν είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον ήχο της επερχόμενης καυτής έκδοσης του μικρού της Toyota, Yaris GRMN, τώρα που το ακούσαμε για πρώτη φορά, όμως, είναι κάτι παραπάνω από πολλά υποσχόμενα.

Θα περίμενε κανείς το πρώτο hot hatch της Toyota μετά από πολύ καιρό να κάνει το ντεμπούτο του σε κάποια πίστα, αλλά φαίνεται ότι η Toyota θεωρεί πως τίποτα δεν είναι πιο ενδιαφέρον από μια ομάδα χορευτών που επιδεικνύουν τις ικανότητές τους.
 
Σε κάθε περίπτωση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ακούσουμε ότι ο 1.8 λτ. κινητήρας κάτω από το καπό του Yaris GRMN παράγει ένα «κακό-θυμωμένο» soundtrack που ταιριάζει με τον χαρακτήρα του μοντέλου.
 
Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι ο κινητήρας θα παράγει περισσότερους από 210 ίππους  και θα συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων. Η Toyota ισχυρίζεται επίσης ότι το 0-100 χλμ./ώρα θα είναι κορυφαίο στην κατηγορία, δηλαδή πιο γρήγορο από μοντέλα όπως το Fiesta ST και το Renault Clio RS.
 
Το πλαίσιο έχει δεχθεί αναβαθμίσεις όπως διαφορικό Torsen περιορισμένης ολίσθησης ελαφρύτερα ελατήρια, ειδικά εξελιγμένα αμορτισέρ της Sachs και παχύτερη αντιστρεπτική μπροστά ενώ η εξέλιξη της ανάρτησης έγινε από την Gazoo Racing στο Nurburgring.
 
Η Toyota δηλώνει ότι θα προσφέρει το νέο Yaris GRMN αποκλειστικά ως τρίθυρο παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των δοκιμών υπήρξαν κατασκοπευτικές φωτογραφίες μιας έκδοσης με πέντε πόρτες. Οι πωλήσεις του νέου Toyota Yaris GRMN θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018 στην Ευρώπη, οπότε αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες τους επόμενους μήνες.



 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις