Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Bugatti Bolide: Το πιο όμορφο hypercar και με τη βούλα
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Bugatti Bolide: Το πιο όμορφο hypercar και με τη βούλα

5/10/2021

Η Bugatti Bolide είναι το πιο όμορφο hypercar. Το γαλλικό υπέρ-αυτοκίνητο πήρε την πρωτιά στην κατηγορία ομορφιάς hypercar κατά τη διάρκεια του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αυτοκινήτου στο Παρίσι και της απονεμήθηκε και το σχετικό βραβείο.

Τον Οκτώβριο του 2020, η Buggati παρουσίασε το Bolide ως φουτουριστικό αυτοκίνητο πίστας ενώ τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ο Γάλλος κατασκευαστής κυκλοφόρησε μια έκδοση παραγωγής του Bolide που περιορίστηκε σε μόλις 40 μονάδες. Το αυτοκίνητο με αναλογία ισχύος 0,67 κιλά ανά ίππο, δεν είχε μέχρι σήμερα πάρει κανέναν τίτλο, κάτι το οποίο τελικά έπαψε να ισχύει.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Έτσι λοιπόν, κατά τη διάρκεια του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αυτοκινήτου στο Παρίσι, το Bolide κέρδισε στην κατηγορία των Hypercars, αφού η κριτική επιτροπή των επαγγελματιών σχεδιασμού του χάρισε τη νίκη. Σε αυτήν την κατηγορία οι κανόνες επιτρέπουν να ανταγωνίζονται μόνο «αυτοκίνητα που πωλούνται για περισσότερα από 60.000 ευρώ, τα οποία παρουσιάζουν σπορ σχεδιασμό και εξαιρετικές επιδόσεις».

Να θυμίσουμε πως στην Bugatti Bolide, ο κινητήρας W16 είναι αναβαθμισμένος αποδίδοντας στο μοντέλο παραγωγής 1.600 ίππους, με βάρος μόλις 1.240 κιλά. Για να κρατηθεί το βάρος σε χαμηλά νούμερα, οι τροχοί είναι κατασκευασμένοι από μαγνήσιο, τα φρένα είναι κεραμικά (340 mm εμπρός και 400 mm πίσω) και οι βίδες είναι  κατασκευασμένες  από  τιτάνιο, ενώ το πλαίσιο είναι ανθρακονημάτινο monocoque.

Για το 2024 έχουν προγραμματιστεί οι πρώτες παραδόσεις της Bugatti Bolide. Κάθε ένα από τα 40 αντίτυπα του hypercar έχει τιμή μόλις 4 εκατομμύρια ευρώ.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε